Το Πολυτεχνείο ανήκει στον Βαρουφάκη

Το Πολυτεχνείο ανήκει στον Βαρουφάκη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, όπως πληροφορήθηκα, κατάλαβε ότι όταν του ζητούσα να κάνει «ντα» τον Γιάνη Βαρουφάκη, έκανα πλάκα. Το λέω γιατί έμαθα ότι ο κ. Βαρουφάκης ανησύχησε πως θα του επιτεθούν τα ΜΑΤ. Και όσο το σκέφτομαι, καλύτερα να τον αφήσουν στην ησυχία του. Θα έχει μεγαλύτερη πλάκα να τον δούμε να τρέχει μόνος του στη Βασιλίσσης Σοφίας φωνάζοντας «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία», περιμένοντας ματαίως να τον χτυπήσουν, όπως ο ίδιος ζήτησε τις προάλλες. Υποθέτω ότι από χθες συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 για να αποφασίσει ποιος θα τρέχει δίπλα του, κρατώντας του την ομπρέλα εάν πέσουν οι ψιχάλες που ανακοίνωσε η ΕΜΥ. «Πάλι με τον Βαρουφάκη ασχολείσαι»; Το Σάββατο ήμασταν τρεις οι σχολια-στές αυτής της εφημερίδας που ασχοληθήκαμε μαζί του. Το επαναλαμβάνω. Ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ είναι πληκτικοί. Μας βομβαρδίζουν με πλήξη, για να εξαντλήσουν όποια ηθική ικμάδα μάς έχει απομείνει. Ο Τσίπρας, χλωμό αντίγραφο του φερέλπιδος πολιτικού που σάρωνε την Ελλάδα του 2014, εξακολουθεί να κυνηγάει τα φαντάσματα του διχασμού. Στον μικρόκοσμό του η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο: από τη μία οι 2.000 που θέλουν να διαδηλώσουν και, από την άλλη, καμιά δεκαριά εκατομμύρια, εκ των οποίων οι περισσότεροι φοβούνται τον ιό. Ο Βαρουφάκης κάνει τη διαφορά. 
 
Η φετινή επέτειος ανήκει στον Βαρουφάκη. Μπορεί να στενοχωρώ πολλούς ζηλωτές του μνημοσύνου, όμως ίσως τους δώσω τροφή για σκέψη. Οταν ένας άνθρωπος σαν τον Γιάνη καίγεται τόσο πολύ για να φωνάξει «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία», το πρόβλημα δεν το έχει αυτός. Αυτός δεν έχει πρόβλημα. Αυτός είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχει το σύνθημα. Ποια καλύτερη απόδειξη περιμένουμε για τη φθορά του συνθήματος που συμβολίζει την εξέγερση του 1973 από το γεγονός ότι το έχει υιοθετήσει ο Βαρουφάκης; Αγαπητέ κ. Χρυσοχοΐδη. Μην τον κάνετε «ντα». Αφήστε τον να εκφραστεί ελεύθερα. Επιτέλους, κάποιος θα μας δείξει πόσο φθαρμένοι είναι οι εορτασμοί για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αν δούμε τον Γιάνη μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία και θέλουμε να δείξουμε στοιχειώδη σεβασμό στην εξέγερση, του χρόνου θα καταργήσουμε την πορεία.
 
Φίλη μού έγραψε πως ό,τι κι αν λέω, το BBC εξακολουθεί να του παίρνει συνέντευξη στις ανταποκρίσεις του από την Ελλάδα. Και όταν το BBC καλεί τον Βρετανό πρωθυπουργό, εμφανίζεται ο Τζόνσον. Τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή