Μοναξιές και συννεφιές

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοναξιές  και συννεφιές-1Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ προκάλεσε συγκαταβατικό σκανδαλισμό στο άδειο βουλευτήριο, όταν μίλησε χθες για πολιτική «μ…κία».

Ο Καραθανασόπουλος αψήφησε τις συστάσεις του προεδρείου, επαναλαμβάνοντας την ωμή διατύπωση, που απευθυνόταν σε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης. Παρότι αδόκιμος για τα κοινοβουλευτικά ήθη, ο όρος δεν ήταν αταίριαστος με την περίσταση.

Η χθεσινή φαντασμαγορία στον δρόμο είχε έκδηλο τον χαρακτήρα μοναχικού πολιτικού γλυκασμού για τον αστέρα που ρίχτηκε στους αστυνομικούς (και τις κάμερες). Είχε τον ίδιο χαρακτήρα εργώδους αυταρέσκειας και για τον πρώην υπουργό που, αποσυνάγωγος από το κόμμα του, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο δικό του εορταστικό μονόπρακτο.

Η αλληγορία αφοπλίζεται πάντως όταν φτάνει στον αρχαϊκό σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Στη δική του επικράτεια, η βλοσυρή κυριολεξία πάει σύννεφο.

Στέντωρ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή