Θεωρείο (19/11/20)

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλυψη στον Χρυσοχοΐδη

Σαφής ήταν ο πρωθυπουργός όσον αφορά τα επεισόδια που έγιναν ανήμερα την επέτειο του Πολυτεχνείου μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ. «Η αστυνομία έπραξε τα δέοντα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Αμπου Ντάμπι. Η πρωθυπουργική κάλυψη τόσο στην ΕΛ.ΑΣ. όσο και στον πολιτικό προϊστάμενο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι η καλύτερη απάντηση στους θερμοκέφαλους ένθεν κακείθεν.

Δεν μετακινείται

Εντονα στο προσκήνιο, με αλλεπάλληλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις, βγήκε τις τελευταίες ημέρες ο Ακης Σκέρτσος, πυροδοτώντας και πάλι τα σενάρια περί πιθανής μετακίνησής του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μάταια. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Σκέρτσος δεν θα συνεχίσει να βγαίνει στα μίντια, καθώς ο πρωθυπουργός θεωρεί πως είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει καεί από την υπερέκθεση, όπως αρκετοί άλλοι, και έχει το υπόβαθρο να υποστηρίξει τεχνικά το κυβερνητικό έργο.

Μετακομίζει 

Εγκυρη πηγή μού είπε πως ο Ηλίας Μόσιαλος μετακομίζει μόνιμα από το Λονδίνο στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο καθηγητής είχε προϊδεάσει για την απόφασή του όταν είχε γράψει στο Facebook, πως συνάδελφοί του, όχι ελληνικής καταγωγής, εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνει το lockdown ώστε να δουλεύουν από την –όμορφη– Αθήνα. Δεν μπορώ, πάντως, να μην μπω στον πειρασμό να σχολιάσω εάν η επιστροφή του στην Ελλάδα θα συνοδευθεί και με επιστροφή στην πολιτική.

Συναισθηματική παραίτηση

Το αίτημα του Κώστα Μπακογιάννη για παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ από αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ήταν μονόδρομος μετά τη διάσταση που πήρε το διαδικτυακό σχόλιό της, με το οποίο χαρακτήριζε «κατσαρίδες και τρωκτικά» τους διαδηλωτές του ΚΚΕ. Σε προσωπικό επίπεδο, ωστόσο, ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον δήμαρχο της Αθήνας, καθώς συνδέεται με στενή φιλία με την Αλεξία Εβερτ. Αυτό αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η οποία ξεκινούσε ως εξής: «Την Αλεξία Εβερτ τη σέβομαι και την αγαπώ».

Υγειονομική βόμβα

Φόβο προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι χθεσινοί αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα. «Αναζητούμε τις αιτίες», μου είπε κυβερνητικό στέλεχος με έκδηλη ανησυχία. Στις αγροτικές πάντως περιοχές η μία αιτία έχει εντοπιστεί: οι εργάτες γης οι οποίοι μετακινούνται από όμορες χώρες –Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία– αποτελούν βόμβα διασποράς. Εξ ου και έρχεται αυστηροποίηση για τις μετακινήσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή