Τρωκτικά και τρένα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σόσιαλ μίντια είναι γλυκιά παγίδα. Αν είσαι ανεκπαίδευτος στη χρήση τους ή γενικώς απαίδευτος, την πατάς. Το ίδιο κι αν είσαι επαγγελματίας ανάγωγος ή εμπιστεύεσαι υπερβολικά τη σοφία σου. Είναι όμως και χρήσιμα. Χωρίς αυτά, λ.χ., η μυθοπλασία του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, με τον τίτλο «Ηταν μια ωραία μέρα για τη δημοκρατία», ίσως επιβαλλόταν σαν αλήθεια. 

Τώρα όμως παρακολουθούμε στο Διαδίκτυο τα ντοκουμέντα της αστυνομικής αβρότητας και καταλαβαίνουμε πόσο βαθαίνει και πλαταίνει κάθε φορά, επί των υπουργικών ημερών του, το εγγειοβελτιωτικό έργο εκδημοκρατισμού της αστυνομίας. Ιδίως απέναντι στις γυναίκες το ένστολο τακτ είναι απίστευτο. Θα ντρεπόταν ακόμα κι ο κ. Χρυσοχοΐδης αν άκουγε με ποιο σαμπουάν σεξιστικής χυδαιότητας τις λούζουν τα παλικάρια του, ενόσω τις κλωτσάνε ή τις σωφρονίζουν με το κλομπ. Αλλά ο υπουργός δεν ακούει. Διαβάζει μανιωδώς. Το μνημόνιο.

Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικοί δεν αποκάλεσαν «κατσαρίδες και τρωκτικά» τους διαδηλωτές. Αυτήν την ορολογία, αγαπημένη των φασιστών για Εβραίους και Τσιγγάνους, την υιοθέτησε η αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης Αλεξία Εβερτ. Είδε στο φέισμπουκ μια φωτογραφία με μέλη του ΚΚΕ σε απόλυτη τάξη κι από πάνω ένα απαξιωτικό σχόλιο και είπε να το αναβαθμίσει τρωκτικολογώντας. Δεν θυμόταν μήπως την πατρότητα των ρατσιστικών χαρακτηρισμών; Ισως. Μιλώντας όμως στο aftodioikisi.gr είπε απλώς ότι πίστευε πως βλέπει «μπαχαλάκηδες». Ναι, οι εύτακτοι μπαχαλάκηδες είναι συνηθισμένη αθηναϊκή εικόνα. Οσο και οι λουλουδιασμένες ζαρντινιέρες.

Ο κ. Δ. Κοντζές πάντως, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, θυμόταν καλά την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου όταν έγραφε στο τουίτερ το εξής εφιαλτικό: «Κάτι κόπρους που σκούζανε στο Πολυτεχνείο δεν τους ξέρεις μάλλον. Αυτοί τρώνε τις φάπες. Αντε και στα τρένα». Στα τρένα για τα Αουσβιτς. Στα σοβαρά: Θα σήμαινε οτιδήποτε η διαγραφή του; Οχι. Γι’ αυτό και δεν ακούστηκε τίποτε σχετικό. Ενώ η κ. Εβερτ έχασε τον τίτλο της αντιδημάρχου. Του πήρε ώρες του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη, αλλά τα κατάφερε· ευαισθητοποιήθηκε. Οπως κατάφερε τον Ιούλιο να αναβαθμίσει σε αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών την κ. Κ. Γκαγκάκη, που εννιά μήνες πριν είχε παραιτηθεί από την προεδρία της Τεχνόπολης, επειδή συνελήφθη χαχανίζουσα με την παρέα της στον ΣΚΑΪ, με αφορμή περιστατικό ασέλγειας εις βάρος φοιτήτριας. Ας μην ανησυχεί η κ. Εβερτ. Στο εννιάμηνο θα ξαναγίνει αξιωματούχος. Θα γίνει αντιδήμαρχος Ευέλικτης Δημαρχικής Μεγαλοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή