Θεωρείο (21/11/20)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάγος οι σχέσεις

Καλά ενημερωμένες πηγές μου λένε πως οι σχέσεις του Νίκου Δένδια με διπλωμάτη που υπηρετεί σε σημαντική χώρα είναι περίπου σαν τους παγετώνες. Μην πάει το μυαλό σας πως ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και ο διπλωμάτης είναι τσακωμένοι. Απλά είναι αυτό που λέμε πως δεν ταιριάζουν τα χνότα τους. Οι ίδιες πηγές λένε πως ο ΥΠΕΞ έχει πολλές επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο διπλωμάτης, καθώς «είναι πιο υπερκινητικός από όσο επιβάλλει η θέση του».

Σε μία κλωστή 

Στην Ελλάδα ως γνωστόν είμαστε ή του ύψους ή του βάθους. Ή δεν θα πρέπει να συζητάμε καθόλου πώς θα ανοίξουμε την οικονομία ή όταν το συζητάμε να είναι σαν να έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο. Η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι ούτε μαύρη, ούτε άσπρη, είναι μάλλον γκρίζα. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ κρίσιμη, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει και ένα φως στην άκρη του τούνελ, είτε αυτό λέγεται άνοιγμα της οικονομίας, είτε λέγεται εμβόλιο. Αυτή την ισορροπία, που δυστυχώς έχει χαλάσει, κράτησε εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν σε μία αποστροφή του είπε πως δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άρση του lockdown, αλλά την επόμενη εβδομάδα μπορεί και να είναι, καταφέρνοντας να ισορροπήσει σε μία κλωστή.

Συνάντηση με Ντόρα

Μένω στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς εντός της εβδομάδας είχαμε αδελφική συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Δεν ξέρω λεπτομέρειες της συζήτησης, βεβαίως, αλλά γνωρίζω ότι οι δυο τους τα λένε πολύ συχνά, αυστηρά μεταξύ τους.  

Φάουλ

Η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού έλεγε πως στα ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά κάνουν κανονικά μάθημα και στα δημόσια υπάρχουν προβλήματα με το σύστημα. Σε αυτή τη σωστή παρατήρηση ο Ευ. Στυλιανίδης βρήκε να απαντήσει πως «αυτό δείχνει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Μου έκανε εντύπωση η απάντηση, καθώς ο Στυλιανίδης δεν ανήκει σε εκείνη την ιδεοληπτική μειοψηφία που υποτιμούσε διαρκώς οτιδήποτε δημόσιο και αποθέωνε ακρίτως την «ιδιωτική πρωτοβουλία». Η οποία ιδεοληψία έσκασε εκκωφαντικά σαν καρπούζι λόγω της κρίσης που βιώνουμε.

Οικογενειακά

Να ξέρετε πως το κτίριο που φωταγωγήθηκε με την ελληνική σημαία στο Αμπου Ντάμπι ανήκει στην εταιρεία ενέργειας του υπουργού Βιομηχανίας της χώρας Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ, που υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό κατά την άφιξή του. Ο Αλ Τζαμπέρ είναι εξάδελφος του διαδόχου του θρόνου, καθώς στα Εμιράτα η διακυβέρνηση είναι κάπως οικογενειακή υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή