Θεωρείο (24/11/20)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά Χριστόν

Για το αισθητικό κομμάτι μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του και είναι σεβαστή, αλλά τα κόμματα είχαν απόλυτα υποκριτική συμπεριφορά. Αναφέρομαι στο βίντεο που προβλήθηκε στην πρόσοψη της Βουλής για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεσήκωσε πολλά σχόλια. Από την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είχε φροντίσει να ενημερώσει αναλυτικά όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων για το περιεχόμενο του βίντεο και κανένας δεν διαφώνησε. Συνεπώς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάποιο πρόβλημα πρέπει να το πει στον εκπρόσωπό του που ήταν παρών στην ενημέρωση. Οσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη που τον ξένισαν τα άρματα μάχης τι να πω… Να καταλάβω άλλες ενστάσεις, αλλά όχι αυτή όταν πρόκειται για ημέρα Ε.Δ. και όχι για ημέρα Παγκόσμιας Ειρήνης.

Υποεκπροσώπηση

Ο πρόεδρος της Βουλής, πάντως, βλέποντας την πρώτη προβολή του βίντεο είπε κάτι που λησμονούν μόνιμα πολλοί, εντός και εκτός των κομμάτων. Ανέφερε, λοιπόν, ο Κώστας Τασούλας πως το βίντεο ικανοποιεί την «υπο-εκπροσωπούμενη Ελλάδα» που «είναι και η μεγάλη πλειοψηφία». Τι ήθελε να πει με αυτό; Πως υπάρχει ένας κόσμος που δεν κάνει ούτε φασαρία, ούτε φωνάζει στα social media και θέλει να δει πως τα όσα πιστεύει υπάρχουν και δεν είναι αόρατα.

Με τη Moderna

Ο πρωθυπουργός θέλει να έχει προσωπική ενημέρωση για την εξέλιξη των εμβολίων. Στο πλαίσιο αυτό μαθαίνω πως το Σάββατο πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου εκπρόσωπος της Μoderna και είχε τετ α τετ με τον Μητσοτάκη παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας –Κικίλια και Κοντοζαμάνη– και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Βεντάλια

Λόγω της πανδημίας το Μαξίμου λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Που σημαίνει πως καθημερινά είναι παρόντες μόνο οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Σε αυτή τη μάχη ο πρώτος που πάει και ο τελευταίος που φεύγει είναι ο Γρ. Δημητριάδης ο οποίος καταπιάνεται με μία μεγάλη γκάμα θεμάτων που πιάνει όλη την κυβερνητική βεντάλια. «Ασχολείται με το σύνολο του κυβερνητικού έργου», λένε οι παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήμ.

Σημιτικοί του… ΚΙΝΑΛ

Θα σας δώσω και μία είδηση από την Κεντροαριστερά. Την Πέμπτη, η Φώφη ετοιμάζει εκδήλωση για την οικονομία. Το ενδιαφέρον όμως είναι άλλο: Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι οι Νίκος Χριστοδουλάκης και Φίλιππος Σαχινίδης, δύο άνθρωποι που έχουν συνδεθεί με τον Κώστα Σημίτη. Μετά την τελευταία παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά «απαντά» πως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποκοπεί από το ΚΙΝΑΛ. Είναι εδώ, ενωμένο δεν ξέρω, αλλά δυνατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή