Θεωρείο (25/11/20)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς διάγγελμα

Κυκλοφόρησε χθες μία φήμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει νέο διάγγελμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να ανακοινώσει την… παράταση του lockdown. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται και εδώ που τα λέμε, είναι και απολύτως λογικό, για δύο πολύ απλούς λόγους: πρώτον, η παράταση του lockdown έχει ήδη ανακοινωθεί ουσιαστικά. Δεν μπορεί να βγει ο πρωθυπουργός να πει κάτι που έχουν προαναγγείλει οι… πάντες. Δεύτερον, τα «διαγγέλματα» του πρωθυπουργού, εάν είναι συνεχή, χάνουν τη βαρύτητά τους. Συνεπώς, δεν υπάρχει διάγγελμα Μητσοτάκη, αλλά πιθανότατα ανακοινώσεις από Χαρδαλιά.

Πιθανότητες

Σας έγραφα και την Κυριακή για τις αντιφατικές πληροφορίες που υπάρχουν όσον αφορά το επίδομα στους υγειονομικούς, καθώς τα logistics δεν είναι εύκολα. Μία σκέψη που υπήρχε και υπάρχει ακόμα, είναι να δοθεί μόνο σε όσους εργάζονται σε ΜΕΘ. Αλλά δεν είναι οι μόνοι που είναι στην πρώτη γραμμή για την COVID. Υπάρχουν ακόμα γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται εκτός ΜΕΘ, αλλά και καθαρίστριες, φύλακες και μία σειρά επαγγελματιών που επωμίζονται βάρη. Τα δεδομένα εξετάζονται αναλυτικά και αυτή τη στιγμή είναι 50-50.  

Λακωνικός

Μέχρι πάντως να αποφασίσει οριστικά ο πρωθυπουργός, καλό είναι να μη δημιουργούνται προσδοκίες, ούτε να λένε υπουργοί τα δικά τους. Ενα ωραίο τρόπο αντιμετώπισης έδωσε χθες ο Θ. Σκυλακάκης. Οταν ρωτήθηκε (ΣΚΑΪ) τι θα γίνει με το επίδομα, απάντησε με 7 λέξεις: «Δεν μπορώ να σχολιάσω αυτό το θέμα» είπε, ενθυμούμενος μάλλον τη λακωνική καταγωγή του.

Διχογνωμία

Οπως έγραφα και χθες, οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση δεν έχουν ακόμα ληφθεί, καθώς υπάρχουν διάφορες σκέψεις αλλά και διαφορετικές απόψεις. Πιο θετικοί στο άνοιγμα της εστίασης, με αυστηρούς κανόνες βεβαίως, φέρονται να είναι ο Στέλιος Πέτσας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ αντίθεση άποψη έχουν άλλοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο Γιάννης Βλαστάρης.

Ζυμώσεις στα δεξιά

Να ξέρετε πως το τελευταίο διάστημα έχουν επανέλθει οι ζυμώσεις στο δεξί φάσμα του πολιτικού συστήματος. Στο επίκεντρο είναι ο Θάνος Τζήμερος που συνομιλεί με Φαήλο Κρανιδιώτη και στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Διπλές ιδιότητες…

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ιατρική ιδιότητα ζήτησαν να πάνε σε νοσοκομεία συνδράμοντας το ΕΣΥ και τους αξίζει συγχαρητήρια. Επειδή όμως τα πάντα είναι πολιτική, μένει να φανεί στην πράξη εάν θα λειτουργήσουν μόνο ως γιατροί ή εάν στη «βάρδιά τους» θα φέρονται και ως βουλευτές της αντιπολίτευσης, αναδεικνύοντας θέματα που μπορούν να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή