Θεωρείο (26/11/20)

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο τηλεφώνημα

Την ονομαστική της εορτή είχε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και όπως ήταν φυσικό το τηλέφωνό της πήρε φωτιά, καθώς της ευχήθηκε όλο το πολιτικό σύστημα. Από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά, μέχρι τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Αν αναρωτιέστε για τον Αλέξη Τσίπρα και o τέως πρωθυπουργός την κάλεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης για τις καθιερωμένες ευχές. Νωρίτερα είχε προηγηθεί και ο διευθυντής του Μιχάλης Καλογήρου, αλλά εκεί δεν λογίζεται ως γραφείο Τσίπρα, καθώς η γνωριμία είναι προσωπική.

Τετ α τετ με Καραμανλή

Το κατώφλι της Παναγής Κυριακού μαθαίνω πως πέρασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Αννα Διαμαντοπούλου, έχοντας τετ α τετ με τον Κώστα Καραμανλή. Μαθαίνω πως η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Διαμαντοπούλου να ενημερώνει τον πρώην πρωθυπουργό για την υποψηφιότητά της στον ΟΟΣΑ και εκείνος να δηλώνει πρόθυμος να συνδράμει. Η συνάντηση έχει πάντως και πολιτικό συμπέρασμα: οι κατ’ επάγγελμα «καραμανλικοί» δεν είναι πάντα στην ίδια γραμμή με τον… ίδιο τον Καραμανλή.

Ημέρα Ευχαριστιών

Κυβερνητικές πηγές μου είπαν πως το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μπάιντεν έρχεται όλο και πιο κοντά, καθώς από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τους μεταφέρθηκε το μήνυμα πως μετά την Ημέρα Ευχαριστιών –είναι σήμερα– θα δρομολογηθεί. Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να είναι και θέμα ημερών.

Στη Θεσσαλονίκη

Αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός προτίθεται να βρεθεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός είναι να επισκεφθεί ο κ. Μητσοτάκης το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Πρόκειται σαφώς για μία συμβολική κίνηση, καθώς η πανδημία στη συμπρωτεύουσα εξακολουθεί να είναι παρούσα με μεγάλη σφοδρότητα.

Πόλεμος για το άρθρο 31

Μάχη χαρακωμάτων ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στην ηλεκτρονική ψηφοφορία του σ/ν για ενίσχυση των εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο 31 που αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, άρα και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 3%. Αυτό, όπως λένε από την πλειοψηφία, θα έδινε μεσοσταθμικά από 100-450 ευρώ ανά έτος στους μισθωτούς, χρεώνοντας στην αντιπολίτευση μία «ήττα στην κοινωνική ατζέντα». Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως θα έπρεπε να επωμίζεται τη μείωση ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι ο ΟΑΕΔ, εξ ου και δεν το ψήφισαν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή