80 χρoνια πριν… 27-11-1940

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΛΙΚΟ: Οι ιταλικοί σταθμοί μετρούν τώρα το εγκαταλειφθέν υλικόν. Δεν έχει, λέγουν, την αξίαν την οποίαν διαφημίζουν οι Ελληνες· είναι υλικόν στερούμενον σημασίας. […] To εγράψαμεν και προχθές: Κατόπιν της τόσης εκνόμου προεργασίας και της συσσωρεύσεως τόσου αθεμίτου και ρυπαρού υλικού όλος ο κόσμος επερίμενε την Νίκην των διά να τους πτύση. Και τώρα;… Τώρα μετρούν το εγκαταλειφθέν υλικόν και το ευρίσκουν μηδαμινόν, και το ευρίσκουν ασήμαντον και μας καταγγέλλουν δημοσία ως ψευδολόγους. Διότι, λέγει, το διαλαλούμεν πολύ. Αλλά δι’ ημάς είναι πολύ. […] Ημείς άλλωστε δεν μετρούμεν αυτό. Ημείς μετρούμεν Σημαίας. […] «Τους επήραμε και δύο Σημαίες!». Και γίνεται χαλασμός. Δύο σημαίαι! Δύο πήχεις πανί; Ασπρο, πράσινο, κόκκινο; Αλλά και αι δύο μαζί, κουρελιασμένες όπως θα είναι, δεν θ’ αξίζουν πενήντα δραχμές. Και όμως γι’ αυτές τις πενήντα δύο δραχμές δακρύζουν τα μάτια, τρέμουν τα χείλη, πάλλουν δυνατά ο καρδιές. Γι’ αυτές τις πενήντα δραχμές είναι πρόθυμος να δώση το αίμα της η Ελλάς.
 
ΕΠΙΘΕΣΗ: Το σημερινόν ιταλικόν ανακοινωθέν αναφέρει επίθεσιν των αγγλικών αεροπλάνων κατά των ιταλικών βάσεων εις την Λέρον και την Αστυπάλαιαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή