Θεωρείο (27/11/20)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μαξίμου

Το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου μαθαίνω πως πέρασε χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχοντας τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντησή τους έχει ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω της συγκυρίας, καθώς οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν διαρκώς σε όλα τα επίπεδα, αλλά και λόγω των πάντα λεπτών ισορροπιών που υπάρχουν στο Πεντάγωνο και χρήζουν συχνά-πυκνά παρεμβάσεων από… πάνω.

Τα ανέκδοτα του Ραγκούση

Το ανέκδοτο του Αλέξη Τσίπρα με τις τρεις επιστολές που βρίσκει κάθε πρωθυπουργός στο γραφείο του, μου λένε πως ήταν έμπνευσης του Γιάννη Ραγκούση. Δεν μπορώ να ξέρω αν η πληροφορία ευσταθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αποδομήσει, πριν καν γίνει, τον ανασχηματισμό. Με δύο λόγια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκατέβαλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως μόλις κάνει αλλαγές στην κυβέρνησή του –που εδώ που τα λέμε είναι εδώ και καιρό επιβεβλημένες– θα έχει περάσει ήδη στο δεύτερο στάδιο της θητείας ενός πρωθυπουργού. Εξυπνο θα πει κάποιος, αλλά υπάρχει και μία άλλη ανάγνωση: γιατί αγχώνεται ο κ. Τσίπρας με τον ανασχηματισμό;

Στασίδι

Με τη συζήτηση για ανασχηματισμό να έχει επανέλθει στο παρασκήνιο, βλέπω πως πολλά νυν στελέχη της κυβέρνησης αλλά και επίδοξοι κυβερνητικοί, επιζητούν στασίδι στα ΜΜΕ. Ενας φίλος πάντως που ξέρει πώς σκέφτεται ο Μητσοτάκης, μου είπε πως ο πρωθυπουργός δεν επηρεάζεται, καθώς έχει ήδη κάνει τις σημειώσεις στο μπλοκάκι του.

Μαζεύτηκε…

Και όμως, δεν ήταν μόνο ο Φαήλος Κρανιδιώτης που σκέφτηκε την προκαταρκτική έρευνα για τον τέως πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, και τους αρχηγούς του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 για παραβίαση μέτρων και ανυπακοή την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου. Υπήρχε και βουλευτής της Ν.Δ. που ήθελε να καταθέσει ερώτηση στο υπ. Δικαιοσύνης με το ίδιο περιεχόμενο. Ευτυχώς αντιλήφθηκε –με βοήθεια βεβαίως– πως κάτι τέτοιο θα έριχνε περισσότερο νερό στον –αριστερό– μύλο και απέσυρε τη σκέψη, αφήνοντας τα πρωτεία στον Κρανιδιώτη.

Βυζάντιο

Μια και πήγαμε στο πολύ δεξί φάσμα του πολιτικού συστήματος, να σας πω και ένα ενδιαφέρον που μου λένε για τον Π. Καμμένο. Φαντάζομαι θα διαπιστώσατε πως επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο και μάλιστα δύο φορές, παρά το ότι ο Προκαθήμενος νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό». Προς τι αυτή η μεταστροφή, θα αναρωτηθεί κάποιος, καθώς επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρώην ΥΕΘΑ είχε πει πως θα έριχνε ακόμα και την κυβέρνηση αν του το ζητούσε ο Ιερώνυμος; Καλά γνωρίζοντες λένε πως μία πολύ πιθανή αιτία είναι η σχέση του Καμμένου με τους παλαιοημερολογίτες η οποία κρατάει από παλιά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή