Θεωρείο (28/11/20)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφη μέτρηση στον ΔΣΑ

Το πρόσφατο βίντεο με τον πρόεδρο του ΔΣΑ κ. Βερβεσό να παρτάρει εν μέσω πανδημίας και μετά να κουνάει και το δάχτυλο λειτούργησε ως επιταχυντής εξελίξεων για τον Δικηγορικό Σύλλογο, όπως φάνηκε και από την παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του Θ. Σοφού. Παρά το γεγονός πως οι εκλογές είναι σε έναν χρόνο από τώρα, οι ζυμώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως αυτή τη φορά θα υπάρξει «γαλάζια» συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του Δημ. Αναστασόπουλου, ο οποίος είχε κατέλθει και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν περπάτησε λόγω πολυδιάσπασης της Ν.Δ., κάτι που οδήγησε στην εκλογή  Βερβεσού.

Τα μπλοκ

Η Ν.Δ. τότε είχε μπροστά της εθνικές εκλογές και δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το ποιος θα εκλεγεί στον ΔΣΑ, με αποτέλεσμα να μη μαζέψει τις πολλαπλές υποψηφιότητες.  Ετσι ξεπήδησαν πολλές. Πλην της, ας πούμε, «επίσημης» του Δημ. Αναστασόπουλου, υπήρχαν ακόμη οι υποψηφιότητες του Φ. Κωτσή, που ανήκε στην ομάδα του Πρ. Παυλόπουλου, και του Θ. Σοφού που είχε την υποστήριξη μιας γαλάζιας ελίτ, αλλά όχι της βάσης. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως τότε την υποψηφιότητα Αναστασόπουλου είχαν στηρίξει ο Γρ. Δημητριάδης και ο Θ. Νέζης, η λεγόμενη ομάδα Παπανικολάου (του δημάρχου Γλυφάδας), αλλά και ο παλιός νομικάριος και νυν συνεργάτης του Κ. Χατζηδάκη στο Πράσινο Ταμείο Στ. Σταθόπουλος. Για όσους ξέρουν τις «γαλάζιες» εσωκομματικές ισορροπίες ήταν μια ετερόκλητη σύμπλευση που, όπως φάνηκε, δεν ήταν αρκετή. Στις επόμενες, ωστόσο, μάλλον θα υπάρξει καλύτερη οργάνωση. Και ο νοών νοείτω.

Εξαίρεση

Θυμάστε την γκρίνια που υπήρχε πέρυσι για τη Δόμνα Μιχαηλίδου; Ξεχάστε την. Στο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη δουλειά και εν γένει παρουσία της νεαρής υφυπουργού, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εργατικά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, τα οποία σε ουκ ολίγες περιπτώσεις κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Με δεδομένο μάλιστα πως στη Ν.Δ. δεν περισσεύουν οι γυναίκες, μπορεί να τη δείτε και υποψήφια στην Α΄ Πειραιά. Εκεί μπορεί να συναντήσει και τον Γ. Γεραπετρίτη.

Μήνυμα

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη. Αν δεν θυμάστε, ο πρύτανης είναι αυτός που διαπομπεύθηκε πρόσφατα. Συνεπώς, ο Μπακογιάννης δεν ήθελε μόνο να συνδέσει το Πανεπιστήμιο με τον δήμο, αλλά να στείλει και μήνυμα πως η βία δεν είναι ανεκτή.

Quiz

Σε ποιο μεγάλο ιδιωτικό σχολείο υπάρχει πολλή γκρίνια για τα ωράρια της τηλεκπαίδευσης;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή