Ψεκασμένες θεωρίες στη Βουλή

Ψεκασμένες θεωρίες στη Βουλή

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις γνωστές ανοησίες εκστόμισε τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου. Είναι ανοησίες που το ΚΚΕ σχηματοποιεί στην έκφραση «η δράση των προβοκατόρων». 

Πολλοί εξ ευωνύμων, γράφαμε και παλιά, πιστεύουν ότι «αστυνομικοί δέρνουν αστυνομικούς για να βγάλουν κακό όνομα στην Αριστερά». Σύμφωνα με την κ. Αδαμοπούλου, οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες είναι γνωστοί στην Ελληνική Αστυνομία και «συχνά είναι τα ίδια τα αστυνομικά όργανα, τα οποία ως κουκουλοφόροι θα ρίξουν μία μολότοφ για να διαλύσουν τη διαδήλωση».

Να συμφωνήσουμε ότι πολλοί από αυτούς είναι γνώριμοι στην αστυνομία, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι, διότι είτε άμα τη συλλήψει τους ξεσηκώνονται «κινήματα διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των αγώνων», είτε κάποιοι αθωώνονται ελλείψει μαρτυρικών καταθέσεων στα δικαστήρια («πού να μπλέκεις τώρα;…»), είτε καταδικάζονται και ξαναβγαίνουν στο κουρμπέτι, όπως έγινε με το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που, κατά την τελευταία επέτειο του Πολυτεχνείου, έκανε ντελίβερι με το αυτοκίνητό του κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα που χρησιμοποιούν τα «επαναστατημένα» στις διαδηλώσεις.

Πόθεν προκύπτει όμως ότι «συχνά είναι τα ίδια τα αστυνομικά όργανα, τα οποία ως κουκουλοφόροι θα ρίξουν μία μολότοφ για να διαλύσουν τη διαδήλωση»; Δηλαδή η Ελληνική Αστυνομία, που έτσι και δει δέκα άτομα με ένα πανό στα Χαυτεία κλείνει τη μισή Αθήνα για να διαδηλώσουν οι μερακλήδες χωρίς τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, έχει ειδικό τμήμα(;) κουκολουφόρων για να γίνεται μπάχαλο στις διαδηλώσεις; 

Δεν υπάρχει πιο ψεκασμένη θεωρία από το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δημόσιοι υπάλληλοι (όπως είναι οι αστυνομικοί) θα φορτώσουν περισσότερη εργασία στους ίδιους, έτσι ώστε να μην μπορεί να καθίσει οκλαδόν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης στη Βασιλίσσης Σοφίας. Η πολιτική νεοσσός κ. Αδαμοπούλου πήρε έναν αστικό θρύλο της μεταπολίτευσης και τον έκανε ομιλία στη Βουλή.

Η ανοησία όμως πρέπει να χλευάζεται ή να στηλιτεύεται. Δεν μπορεί να ποινικοποιείται, ειδικώς όταν εκφέρεται στη Βουλή και μάλιστα από άτομα που συμφώνως με το Σύνταγμα έχουν «απεριόριστο δικαίωμα λόγου», δηλαδή τους βουλευτές. Στην περίπτωση του ΜέΡΑ25 γενικώς, ισχύει αυτό που λένε τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο Τwitter: «#τι_ψηφίσατε_μωρέ;».

Το πρόβλημα όμως είναι πως η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, όπως και η Ελλάδα, πάει με τις πάντες. Εκεί που κάποτε υπήρχε ακαταδίωκτο των βουλευτών, ακόμη και για τα τροχαία που προκαλούσαν, τώρα αίρεται η ασυλία τους για όποια ανοησία λένε. Οπως πάνε, σε λίγο δεν θα μείνει βουλευτής στην Ολομέλεια, μιας και οι 300 δεν φημίζονται για τη σωφροσύνη τους· κι ας ελπίσουμε ότι το τελευταίο δεν θα θεωρηθεί «συκοφαντική δυσφήμηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή