Η βαθιά προσβολή και η «παντομίμα»

Η βαθιά προσβολή και η «παντομίμα»

Κύριε διευθυντά 
Το άρθρο του «κυρίου» Χρήστου Γιανναρά «Το ασυμβίβαστο Εκκλησίας και θρησκείας» την Κυριακή 29/11 είναι μια άμεση, δημόσια προσβολή σε εμένα και στην κωφή κοινωνία. Είμαστε κωφοί, όχι κωφάλαλοι. Αν δεν γνωρίζετε την προέλευση της λέξης, το κωφός σημαίνει κάποιος που δεν ακούει και το άλαλος σημαίνει κάποιος που δεν έχει φωνή. Αρα είμαστε κωφοί, όχι κωφάλαλοι, επειδή έχουμε φωνές σαν εσάς. Επίσης, αυτό με την «παντομίμα» είναι η νοηματική γλώσσα, επίσημη γλώσσα των κωφών, και υπάρχουν τουλάχιστον 100 νοηματικές γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Σας λέει κάτι αυτό; Αν δεν σας λέει κάτι αυτό, τότε ευχαρίστως να έρθω σε επικοινωνία με εσάς με διερμηνέα. Θα θέλαμε, ως κοινωνία, να αποσυρθεί το κείμενο. Οσο για τον «κύριο», δεν χρειάζεται να ζητήσει συγγνώμη, γιατί δεν διαθέτει την επίγνωση, το κύρος. 

Η Καθημερινή ζητεί συγγνώμη από την Ομοσπονδία Κωφών, τους διερμηνείς της νοηματικής γλώσσας και όλους τους αναγνώστες της που εθίγησαν από την επιφυλλίδα της Κυριακής 29/11/2020 με τίτλο «Το ασυμβίβαστο Εκκλησίας και θρησκείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή