Θεωρείο (01/12/20)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δένδιας και η Γερμανία

Αίσθηση έχει προκαλέσει μία έντονη αναφορά από πλευράς Νίκου Δένδια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Γερμανία. Ο ΥΠΕΞ άσκησε σφοδρή κριτική στη χώρα της Αγκελα Μερκελ, λέγοντας πως η Γερμανία δεν ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην Ε.Ε., απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της Αθήνας για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Το εύλογο ερώτημα είναι κατά πόσον η αναφορά του ΥΠΕΞ ήταν σε συνεννόηση με το Μαξίμου ή αποτελεί μία προσωπική άποψη του Δένδια. Απάντηση σαφής δεν υπάρχει. Μία γενική, ωστόσο, πληροφορία που έχει ενδιαφέρον είναι πως το Μαξίμου επιδιώκει συχνά πυκνά μεγαλύτερο έλεγχο στο Εξωτερικών, ο οποίος δεν γίνεται πάντα αποδεκτός από τον Κερκυραίο πολιτικό.

Η διατίμηση

Κομβικό ρόλο είχε όπως μαθαίνω ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στο θέμα της διατίμησης των τεστ για τον κορωνοϊό. Ηταν ουσιαστικά εκείνος που πήρε την εντολή και υλοποίησε για λογαριασμό του Μαξίμου το πλαφόν, ώστε να αρχίσει να μπαίνει μία τάξη στο όλο θέμα. Και ορθώς. Ο Κοντοζαμάνης σήμερα θα βρεθεί σε μία κόκκινη περιοχή, την Πιερία, η οποία είναι σταθερά τρίτη σε κρούσματα πανελλαδικά. Αναλογικά δε με τον πληθυσμό της είναι χειρότερα και από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη…

Η Αστον Μάρτιν στο υπουργικό

Το θέμα που έκανε όλη την Ελλάδα να γελάσει –αναφέρομαι στη νοσταλγία του αντιδημάρχου Αθηναίων στο Μπάντεν Μπάντεν και στην Αστον Μάρτιν– έφτασε μέχρι το υπουργικό συμβούλιο. Η Λίνα Μενδώνη αναφερόταν στα ευρήματα του Τατοΐου και τα βασιλικά αυτοκίνητα και εκεί παρενέβη ο Μητσοτάκης με χιούμορ και είπε: «Eίναι κανένα Αστον Μάρτιν;» και όπως είναι φυσικό άπαντες γέλασαν.

Προπέτασμα καπνού;

Στο διαδικτυακό πάνελ του τουρκικού TRT θα βρεθεί σήμερα ο Ελληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. «Απέναντί» του θα έχει τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν αλλά και τον Τζόζεφ Νάι, πρώην πρύτανη του Χάρβαρντ και γκουρού της ήπιας ισχύος σε περιόδους που κυβέρνησαν οι Δημοκρατικοί. Το θέμα συζήτησης έχει να κάνει με την COVID και «το μέλλον της παγκόσμιας αλληλεγγύης». Για να ξέρετε, πάντως, ο κ. Καλίν θα έχει πολλές εμφανίσεις σε ευρωπαϊκά think tank από τώρα έως τη Σύνοδο. Εάν είναι άνοιγμα στη Δύση ή απλώς προπέτασμα καπνού, θα φανεί…

Quiz

Ποιος βουλευτής της Ν.Δ. τα… χώνει, κατά το κοινώς λεγόμενον, στο υπουργείο Εργασίας; Και ο λόγος, όπως μου λένε. δεν είναι πολιτικός αλλά προσωπικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή