Θεωρείο (02/12/20)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρητικά πυρά  

Aν και Κρητικός την καταγωγή δεν κατάφερε να πείσει τους συμπατριώτες του. Μαθαίνω πως στην τελευταία «κλειστή» διαδικτυακή σύσκεψη του Κωστή Χατζηδάκη με κεντρικό θέμα την εκτός σχεδίου δόμηση, οι βουλευτές της Μεγαλονήσου Μανούσος Βολουδάκης και Μάξιμος Σενετάκης εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις στον υπουργό. Από κοντά και οι Κυκλάδες. Ο πιο… ήπιος ήταν ο συνήθως αιχμηρός Γιώργος Βλάχος που επίσης είχε ενστάσεις.

Δίχτυα Σαμαρά σε Κεντροαριστερά

Ο Κώστας Σημίτης παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο και με μία διπλή παρέμβαση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει στηρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπάρχει όμως και «αντίπαλον δέος» και λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί και αυτός με τη σειρά του στενά όσα συμβαίνουν στο… ΚΙΝΑΛ και ενημερώνεται αναλυτικά για όσα διαδραματίζονται με φόντο την ηγεσία του κόμματος. Λόγω, δε, της συγκυβέρνησης είχε αποκτήσει προσωπικές σχέσεις με πολλά στελέχη του κόμματος, τα οποία εξακολουθούν να συνομιλούν μαζί του. Προφανώς και ο Μεσσήνιος θα έχει και προτιμήσεις όσον αφορά τη μελλοντική ηγεσία, αλλά δεν τις εκφράζει δημόσια…

Εσωτερική κριτική 

Μια και ο λόγος για τον Αντ. Σαμαρά, έχουν ενδιαφέρον τα όσα είπε ένας άλλοτε στενός του συνεργάτης. Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος –βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και γιατρός– αλλά και γ.γ. συντονισμού της κυβέρνησής του, σχολίασε δηκτικά (ράδιο North) το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καταλογίζοντας ευθύνες για το άνοιγμα του τουρισμού. «Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε», είπε κάνοντας λόγο για κάτι αυτονόητο. Πάντως, δεν έμεινε εκεί, καθώς άσκησε κριτική και για τη χρήση των ιδιωτικών κλινικών ως COVID, σημειώνοντας πως «έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα».  

Η «ομάδα Παππά»

Πάω λίγο πιο αριστερά από το ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Παππάς μπορεί να μην έχει την εξουσία που είχε στο παρελθόν, τότε που κανόνιζε –ή έτσι νόμιζε– τα πάντα, αλλά σίγουρα δεν έχει ξεχάσει την τέχνη της φράξιας. Στο εσωτερικό τού κόμματος υπάρχουν συγκεκριμένα στελέχη που θεωρούνται «ομάδα Παππά», μεταξύ των οποίων ο Παύλος Πολάκης και ο «Πολάκης του Βορρά», ο πάντα εριστικός Χρήστος Γιαννούλης. Οι γνωρίζοντες μάλιστα λένε πως η ομάδα Παππά εξακολουθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο, που εσχάτως έχει επανακάμψει στο Twitter.

Δίχασε το ΚΙΝΑΛ

Η αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε το θέμα της ποδηλατάδας του πρωθυπουργού με αλλεπάλληλες αιχμηρές ανακοινώσεις, που έκαναν λόγο για καταστρατήγηση των μέτρων από τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ δεν σχολίασε τίποτα. Θεώρησε το θέμα λαϊκισμό ή ήταν στρατηγική; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο βέβαιο πως στη Χαρ. Τρικούπη δεν είχαν όλοι κοινή άποψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή