Θεωρείο (05/12/20)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλάζιος εμφύλιος

Εξαλλος έγινε ο βουλευτής της συμπολίτευσης Γ. Βλάχος με το δίδυμο Χατζηδάκη – Οικονόμου εξαιτίας μιας τροπολογίας στο χωροταξικό που είχε καταθέσει και δεν έγινε δεκτή. Ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε πως είχε πάρει διαβεβαιώσεις πως οι αλλαγές θα γίνουν δεκτές και όταν διαπίστωσε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, βγήκε από τα ρούχα του και ζήτησε απευθείας τον λόγο. «Και η κοροϊδία έχει τα όριά της», φώναζε στους υπουργούς, που αιφνιδιάστηκαν με τη σφοδρή αντίδραση. Επειτα μάλιστα από το επεισόδιο, αυτήκοος μάρτυρας έπιασε τον βουλευτή να κατηγορεί για αλαζονεία το υπουργικό δίδυμο, ενώ η δυσαρέσκεια μεταφέρθηκε και στον Στ. Καλαφάτη. Ο Χρ. Μπουκώρος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., πήρε θέση υπέρ της Κ.Ο. ζητώντας να εξετάζονται οι τροπολογίες που κατατίθενται, καθώς παρόμοια γκρίνια υπήρχε και από βουλευτές της Κρήτης και όχι μόνο. Τελικά, πάντως, η τροπολογία, έστω και περιπετειωδώς, έγινε… δεκτή.

Συνεδριάζει η Κ.Ο.

Γενικά πάντως η Κ.Ο. της Ν.Δ. με τούτα και με εκείνα έχει επιστρέψει ξανά στην γκρίνια επί παντός επιστητού. Εξ ου και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η νέα συνεδρίαση που μαθαίνω πως ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη, υπό τον πρωθυπουργό. Θυμίζω πως η προηγούμενη είχε γίνει μόλις πριν από ένα μήνα. Με δεδομένο μάλιστα πως τη Δευτέρα θα έχει και υπουργικό συμβούλιο, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα λάβει ολοκληρωμένη εικόνα μέσα σε δύο μέρες τόσο από υπουργούς όσο και από βουλευτές. Χρήσιμο για τη συνέχεια…

Σιωπηρή παραίτηση

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το τελευταίο διάστημα ανώτερα διοικητικά στελέχη τελούν υπό «σιωπηρή παραίτηση», όπως μου το έθεσαν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από «χρόνιες παθογένειες» που δεν μπορούν να διορθωθούν και έχουν μεταφερθεί και στην πολιτική ηγεσία που αναζητεί λύσεις. Μένει να φανεί αν οι σιωπηρές παραιτήσεις θα φέρουν και εξελίξεις.

Κατά πάντων 

Σας πάω λίγο στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου κάτω από τα ραντάρ συμβαίνουν διάφορα ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, μου είπαν πως στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τον λόγο και ο Π. Πολάκης. Τι είπε; Ζήτησε περισσότερη και πιο επιθετική αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στον ίδιο τον Τσίπρα. Πώς απάντησε η Κουμουνδούρου; Ενεργοποιώντας σε πρώτη φάση και πάλι τον Σταθάκη, τον εσωτερικό αντίπαλο του Πολάκη στα Χανιά. Το βέβαιο είναι πως αυτό το σίριαλ θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Quiz

Γενική γραμματέας έχει κλειδώσει τον νομό όπου θα είναι υποψήφια και μάλιστα ήδη κινείται κανονικά ως πολιτευτής. Μία ματιά στα τοπικά sites το επιβεβαιώνει. Και για να σας βοηθήσω δεν θα είναι στην Αθήνα, αλλά στην Περιφέρεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή