Θεωρείο (08/12/20)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμαχία πριν από τη Σύνοδο

Κοινή επιστολή προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ πρόκειται να στείλουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, οι Γερμανοί Πράσινοι σε συνεργασία με Ελληνες ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, με την οποία ζητούν εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας. Η επιστολή τη Δευτέρα το βράδυ διεκινείτο σε όλες τις πολιτικές ομάδες και όλους τους ευρωβουλευτές από τους οποίους ζητούσαν να συνυπογράψουν την πρωτοβουλία των Πρασίνων Γερμανών και Ελλήνων ευρωβουλευτών. Η επιστολή, η οποία έβρισκε ανταπόκριση, αναφέρει μεταξύ άλλων πως σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να φτάσει στην παραλήπτρια –την κ. Μέρκελ – πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Εσωτερική σύσκεψη

Τηλεδιάσκεψη με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν οι τρεις διεθνολόγοι-βουλευτές της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Καιρίδης και Αγγελος Συρίγος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η αν. εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Η συμμετοχή των τριών βουλευτών έχει να κάνει όχι μόνο λόγω της γνώσης που έχουν για το θέμα, αλλά και επειδή είναι η τριάδα που σηκώνει και θα εξακολουθήσει να σηκώνει επικοινωνιακά το θέμα στα κανάλια και γενικά στα μίντια.

Το κτίριο του… τεστ

Οποιος είναι να μπει στο Μαξίμου περνάει πρώτα από το… διπλανό κτίριο. Εκει υπάρχει μία πόρτα ενός οικήματος που ανήκει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου ο επίδοξος επισκέπτης του Μαξίμου κάνει τεστ κορωνοϊού πριν εισέλθει στο Μέγαρο. Τη συγκεκριμένη πόρτα πέρασε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος ακολούθως μπήκε στο κτίριο που είχε ραντεβού: το Μαξίμου.

Τους έκοψε

Ιδιαίτερη ενόχληση εξέφραζαν τις προηγούμενες μέρες ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και η Σοφία Ζαχαράκη έναντι της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ. Ο λόγος είναι πως ενώ υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση των δύο υφυπουργών με οργανώσεις της ΔΑΠ στη Βόρεια Ελλάδα, με παρέμβαση της διοίκησης της Νεολαίας, η εκδήλωση κόπηκε για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό των δύο κυβερνητικών στελεχών.

Υπέγραψε

Μετά το δημοσίευμα της «Κ» για την περιπέτεια του Χρήστου Κέλλα με τον κορωνοϊό και την αδυναμία να ενταχθεί παρά την επιθυμία του στο ΕΣΥ, μαθαίνω πως τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Χθες, ο βουλευτής Λάρισας έγινε ο πρώτος βουλευτής ο οποίος εντάσσεται επισήμως στο ΕΣΥ και θα υπηρετήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Κατά πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές που έχουν δηλώσει πως θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή