Θεωρείο (11/12/20)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Harrods στο… Μαξίμου

Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να τα νοστάλγησε, στην κυβέρνηση ωστόσο λειτούργησαν σαν καμπανάκι. Οι εικόνες απίστευτου συνωστισμού στα Harrods στο Λονδίνο προβλημάτισαν έντονα το Μαξίμου και μάλιστα το παράδειγμά τους έφτασε σε σύσκεψη κορυφής. Σε μία από τις πολλές συζητήσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες για το άνοιγμα, ακούστηκε κυβερνητικός αξιωματούχος να λέει: «Δείτε τι έγινε στο Λονδίνο». Ηταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και δεν είχε άδικο…

Οι σκληροί

Να ξέρετε πως, πλην των λοιμωξιολόγων, που φύσει και θέσει ήταν πολύ αυστηροί με το άνοιγμα, υπήρχαν και πολιτικά στελέχη που ακολούθησαν αυτή τη γραμμή. Τον χορό έσερναν οι Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Κικίλιας, που σε όλες τις συσκέψεις ζητούσαν μονότονα να μην ανοίξει τίποτα. Λογικό, καθώς είναι και οι πρώτοι που θα τρέξουν να μαζέψουν –αλλά και θα χρεωθούν– αν κάτι πάει στραβά. Στον αντίποδα, ο Αδωνις ήταν πάντα στην πιο light γραμμή και ζητούσε πιο έντονα από πολλούς το ξεκλείδωμα.

Διαρροές

Λογικό θα πει κάποιος, καθώς πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι να υπάρχουν προκαταβολικά διαρροές πως πάμε για άνοιγμα όταν ολόκληρη η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα και δεν ήξερε κυριολεκτικά μέχρι τελευταία στιγμή προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα.

Σύνδεσμος

Στην παλιά του εκλογική περιφέρεια θα βρεθεί σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα επισκεφθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Ο Κοντοζαμάνης έχει πολιτευθεί παλαιότερα στην Αρκαδία και, παρά το γεγονός πως στις τελευταίες εκλογές επέλεξε να μη διεκδικήσει τον σταυρό, εξακολουθεί να έχει στενούς δεσμούς με την περιοχή, όπως φαίνεται και από τον πίνακα που έχει στο γραφείο του, που είναι η Β΄ Εθνοσυνέλευση του Αστρους. Ο Κοντοζαμάνης πάντως αποτελεί έναν κρίσιμο σύνδεσμο μεταξύ της Υγείας και του Μαξίμου, καθώς διατηρεί μια ευρεία γκάμα επαφών όπως είναι ο καθηγητής του LSE Hλίας Μόσιαλος.

Σε κολυμβήθρα

Να βρει τη χρυσή τομή ώστε να μην πριμοδοτήσει τους σκληροπυρηνικούς της Εκκλησίας –καθώς έχουν ανοίξει και οι συζητήσεις για τη διαδοχή– επιθυμεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που έχοντας βιώσει πλέον ο ίδιος τη νόσο του κορωνοϊού, αντιλαμβάνεται πως πρέπει να υπάρξει πιστή εφαρμογή των μέτρων και στις εκκλησίες. Και αν τα Χριστούγεννα είναι πιο «εύκολα» καθώς ουδέποτε υπήρχε κάποιος συνωστισμός σε εκκλησίες, το μεγάλο στοίχημα αποτελούν τα Θεοφάνια. Ρίψη σταυρού σε θάλασσες δεν πρόκειται να υπάρξει, με τον προσανατολισμό να είναι να πέσει ο σταυρός για το έθιμο σε κολυμβήθρες. Η λύση που προκρίνεται θεωρείται πως και την υγεία προστατεύει και τα έθιμα κρατάει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή