Βελοπούλειος ψεκαστήρας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορούμε, βέβαια, να ξέρουμε πόσο επικερδές είναι για τον «Λυσιάρχη» Κυριάκο Βελόπουλο το εμπόριο αλοιφών με μεγαλοπρεπή ονόματα. Ολα με το νι στο τέλος τους. Επειδή, όπως έδειξε η «επιστήμη», οξυγονώνει πλουσιότερα τον εγκέφαλο (αμ πώς αλλιώς θα σκαρφάλωνε στον Ολυμπο το «ελληνικό πνεύμα»). Αλλά και επειδή πρέπει να συνεχιστεί ο πόλεμος κατά των δημοτικιστών, που, ως γνωστόν, εκτός από τα φωνήεντα κατάργησαν και το νι το τελικόν. Το ελληνικόν.

Αν κρίνουμε από την άνεση με την οποία ο Βελόπουλος αγοράζει άπλετο τηλεοπτικό χρόνο πανελλαδικά, οι δουλειές δεν πάνε άσχημα. Είναι καταφερτζής άλλωστε εις την καπηλικήν ο κομματαρχίσκος. «Επαθα ψύξη χθες βράδυ, έβαλα την αλοιφούλα μου κι έγινα αμέσως περδίκι» ορκίζεται στην κάμερα. «Το ίδιο κι ο δημοσιογράφος τάδε. Και ο βουλευτής δείνα. Κι ένας κύριος που με πήρε τηλέφωνο». Ενόσω μηρυκάζει πράγματα εκ φύσεως αναπόδεικτα, στο πάνω μέρος της οθόνης περνάει ταχύτατα, με δυσδιάκριτα γράμματα, η ειδοποίηση: «Δεν είναι φάρμακα. Ρωτήστε τον γιατρό σας». Καλυμμένος ο επιτήδειος. «Εγώ; Μα δεν πουλάω φάρμακα. Να το. Το γράφω κιόλας».

Πάντα καλυμμένος. Αυτή είναι η πονηριά του. «Εγώ δεν τα λέω βοθροκάναλα όπως τα λένε άλλοι», φωνάζει στη Βουλή. Και τα λέει. Δι’ αντιπροσώπου. Με των δειλών και καιροσκόπων τα καμώματα. «Εγώ δεν λέω στον κόσμο να εμβολιαστεί, ένα σωρό φημισμένοι γιατροί το λένε». Και δώσ’ του ν’ αραδιάζει ημιγνωστά-ημιάγνωστα ονόματα. Και να καταθέτει για τα πρακτικά «μελέτες» που η υψηλή βαθμολογία τους στην παραπληροφόρηση έχει ήδη καταγγελθεί.

Ο Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση θα αποδειχθεί πιο επικίνδυνος από τον Μιχαλολιάκο με τη Χρυσή Αυγή. Επειδή δεν είναι τόσο βλαξ ώστε να δηλώνει ευθέως τη συμπάθειά του για τους κακοήθεις -ισμούς ή να συγκροτεί τάγματα ασφαλείας. Επειδή, με τον δούρειο ίππο των κεραλοιφών, έχει καθημερινό διαβρωτικό τηλεστασίδι. Επειδή, σαν αλληλογράφος του Χριστού, πουλάει Ορθοδοξία αποτελεσματικότερα από τους παγανίζοντες χρυσαυγίτες. Επειδή την αντιπροσφυγική μισαλλοδοξία του την τυλίγει πιο ύπουλα, κορφολογώντας ανοητολογήματα των θεωρητικών της «Μεγάλης Αντικατάστασης», της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» κ.ο.κ. Επειδή, αφότου οι νεοδημοκράτες έβγαλαν την περικεφαλαία του Μεγαλέξανδρου, την καπάρωσε για λογαριασμό του. Επειδή με το δόγμα «καλύτερα ψεκασμένος παρά εμβολιασμένος» τρυγάει ελεύθερα στ’ αμπέλια των αντιεμβολιαστών. Δεν είναι, βέβαια, ψεκασμένος. Πονηρούλης ψεκαστής είναι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή