Ο κρυφός εμβολιασμός

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμφιθυμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε τελικώς και στον εμβολιασμό. Ενώ πουρνό πουρνό διέρρεε από την Κουμουνδούρου ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα εμβολιαστεί χωρίς κάμερες, το μεσημέρι είδαμε φωτογραφία του με το μπράτσο γυμνό στην ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» (28.12.2020).

Ηταν άραγε μια παγκόσμια αποκλειστικότητα της εφημερίδας που την έφερε σε σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματος; Μάλλον όχι. Επικράτησαν πιο λογικές σκέψεις; Δύσκολο· γενικώς και όχι μόνο με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν. Ο εμβολιασμός χωρίς κάμερες ήταν (και ας μας επιτραπεί η υπερβολή) σκέψη των πολακιστών του κόμματος, οι οποίοι προφανώς επιχειρηματολόγησαν: «Ε, όχι και να παίξει ο Τσίπρας το παιχνιδάκι του Μητσοτάκη». Το εμβόλιο θεωρήθηκε εξαρχής επικοινωνιακό κόλπο της Δεξιάς, κάτι σαν προπέτασμα καπνού για «την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση». Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι «ο πρωθυπουργός πουλάει ελπίδα έχοντας δήθεν εξασφαλίσει ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί» (2.11.2020). Τώρα πώς να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες «εμβολιαζόμενος την ελπίδα» που πουλούσε ο κ. Μητσοτάκης; 

Είναι σίγουρο ότι κάποιοι από τους ακραιφνείς πολακιστές επιχειρηματολόγησαν κατά του εμβολιασμού του κ. Τσίπρα. Δομική αντιπολίτευση –και όχι παίξε-γέλασε– θεωρείται αυτό: σε κάθε «ναι» της κυβέρνησης, να υπάρχει ένα «όχι» της αντιπολίτευσης. Ευτυχώς κάποιοι σκέφτηκαν ότι μη εμβολιαζόμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε παρέα με τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης. Ετσι προκρίθηκε ο Τρίτος Δρόμος: εμβολιασμός αλλά χωρίς κάμερες.

Ουδείς όμως αναλογίστηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν εμβολιάστηκε κατά προτεραιότητα επειδή είναι 46χρονος και ωραίος. Οι πολιτικοί πήραν προτεραιότητα στη σωτήρια αυτή εξέλιξη, όχι γιατί φοβόμαστε μη χάσει η Βενετιά βελόνι, ούτε επειδή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ούτε γιατί είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όπως οι υγειονομικοί. Προηγήθηκαν για χάρη της κάμερας, αυτής που από την Κουμουνδούρου αρνήθηκαν. Εμβολιάζονται πρώτοι για να το παίξει η τηλεόραση, που (τι να κάνουμε;) είναι το κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας. Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουν στον ελληνικό λαό, ακόμη και στους ψεκασμένους, πως ο εμβολιασμός είναι που πρέπει να κάνουμε όλοι. Ο κρυφός εμβολιασμός των πολιτικών δεν θα είχε κανένα νόημα και ο «ολίγον φανερός» του κ. Τσίπρα είναι σαν την «ολίγον εγκυμοσύνη».

Τελικώς, και έπειτα από πολλά πέρα-δώθε, κυκλοφόρησε η φωτογραφία, αλλά στοίχημα ότι αυτή η μικροκομματικώς παραχθείσα αμφιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιηθεί από τους ψεκασμένους ως ένδειξη της «απάτης του εμβολίου»; Ξέρουν τον τρόπο αυτοί. Θα βρουν κι άλλα τέτοια «στοιχεία» να συνδέσουν, για να παραχθεί μια αντάξια της ανοησίας τους θεωρία συνωμοσίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή