ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεωρείο (30/12/20)

Οι φωνές του Μητσοτάκη

Σπανίως φωνάζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά κοινή ομολογία είναι ένας ήπιος άνθρωπος. Χθες ήταν μια από αυτές τις σπάνιες μέρες που οι φωνές που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε υπουργούς του ακούστηκαν μέχρι τις… νεραντζιές έξω από το Μαξίμου. Αφορμή, οι πανηγυρικές αναρτήσεις και τα φωτογραφικά ενσταντανέ που «ανέβασαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εμβολιασμό τους. Μάλλον δεν κατάλαβαν πως το συμβολικό σκέλος της υπόθεσης άρχισε και τελείωσε την Κυριακή με τους εμβολιασμούς του πρωθυπουργού, της Προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Σωτήρη Τσιόδρα και του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου. Νομίζω πως χθες, μετά τις φωνές, το κατάλαβαν και όσοι δεν το είχαν αντιληφθεί πως ο εμβολιασμός δεν είναι κάποιο σόου να το περιφέρουν στα social media, αλλά μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με τη δέουσα σοβαρότητα.

H προειδοποίηση

Και για να ξέρετε, ο Μητσοτάκης είχε κάθε λόγο να γίνει έξαλλος, καθώς είχε υπάρξει προειδοποίηση από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος ένα 24ωρο πριν είχε στείλει σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς να αποφύγουν τη δημοσιότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Και παρ’ όλα αυτά, για την προβολή τους, έγραψαν την οδηγία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. 

Κόπηκε ο βήχας

Και στην κυβέρνηση δεν έφταναν οι υπουργοί-σταρ που νομίζουν ότι ο εμβολιασμός είναι χάπενινγκ, έχουν και τους γκρινιάρηδες βουλευτές. Πολλοί από την Κ.Ο. ήθελαν να μπουν στη… λίστα για να εμβολιαστούν από τους πρώτους. Η οδηγία που έλαβαν ωστόσο είναι σαφής: περιμένετε τη σειρά σας. Και ο βήχας κόπηκε, καθώς το τελευταίο που θα ήθελαν στην κυβέρνηση είναι να βγει προς τα έξω πως τα εμβόλια είναι ένα μέσο επίδειξης εξουσίας ή προνόμιο κάποιος πολιτικής ελίτ.

Στενή σχέση

Ο Κωστής Μουσουρούλης θεωρείται καραμανλικών καταβολών, και όχι άδικα. Ωστόσο πλέον θα τον συνδέει μια πολύ στενή σχέση με ένα μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, καθώς παραμονές των Χριστουγέννων τον πάντρεψε στο δημαρχείο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης. Κουμπάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του ήταν ο επί σειράν ετών αστυνομικός του, με τον οποίο τον συνδέει πλέον στενή φιλία. Λεπτομέρεια: ο κουμπάρος είναι Χιώτης, που δείχνει πως οι δεσμοί του πρώην βουλευτή με το νησί κρατιούνται αδιατάραχτοι.

Παντού… Σαμαράς

Οποια πέτρα και αν σηκώσεις στη Μεσσηνία, θα βρεις από κάτω τον… Αντωνη Σαμαρά. Γιατί το λέω αυτό; Φαντάζομαι θα είδατε όλοι το βίντεο του αρχιμανδρίτη Φιλίππου που ζήτησε από πιστό κατά τη διάρκειας της χριστουγεννιάτικης θείας λειτουργίας στη Μητρόπολη Μεσσηνίας να βγει έξω επειδή δεν φορούσε μάσκα. Μου είπαν λοιπόν πως η αδελφή του αρχιμανδρίτη ήταν γραμματέας του Αντώνη Σαμαρά. Γιατί τον πρόεδρο δεν τον αποκαλούν όλοι τυχαία «ο Μεσσήνιος». Ακόμα και τις γραμματείς του τις διαλέγει και με κριτήριο εντοπιότητας.