Θεωρείο (05/01/21)

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματικό «αντίο» 

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά του ανασχηματισμού ήταν η καρατόμηση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. ήταν μακράν η πιο ηχηρή αποχώρηση, σε έναν ανασχηματισμό μάλιστα που δεν ήταν αυτό που λέμε «σαρωτικός», αφού συνολικά 16 υπουργοί παρέμειναν στη θέση τους. Η στήλη σάς είχε πληροφορήσει εδώ και καιρό πως οι σχέσεις του Μαξίμου με τον τέως ΥΠΕΣ δεν ήταν καλές. Για αυτό όμως δεν φταίνε τα λάθη που έκανε ο τέως υπουργός. Λάθη κάνουν όλοι οι υπουργοί. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως η συμπεριφορά του χαρακτηριζόταν από αρκετούς και εντός του Μαξίμου «κράμα αλαζονείας και παλαιοκομματισμού». Ο κ. Θεοδωρικάκος φαίνεται πως δεν το πήρε καθόλου καλά, καθώς ήταν ο μοναδικός αποχωρήσας που δεν βρήκε να πει ένα ευχαριστώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Χωρίς σαμαρικούς

Να ξέρετε πως στον Αντ. Σαμαρά δεν άρεσε καθόλου ο ανασχηματισμός, καθώς πολλοί που θεωρεί «δικούς του» δεν μπήκαν στην κυβέρνηση. Ενδεικτικά αναφέρω τους Κατσανιώτη, Πλεύρη, Μαρκόπουλο, Βαρτζόπουλο, Καραγκούνη. Από την άλλη, ο ανασχηματισμός δεν είχε και καραμανλικά στελέχη με τη στενή έννοια του όρου. Ενδεικτικά, ο Θ. Ρουσόπουλος πραγματικά στο παρά πέντε δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Ο αντίλογος εδώ είναι πως παρέμεινε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Με τη διαφορά πως ο υπουργός Υποδομών δεν είναι καραμανλικός, αλλά… Καραμανλής.

Αρωμα ΟΝΝΕΔ

Η «γαλάζια» στροφή της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται από ακόμη ένα στοιχείο. Εξι από τα 13 νέα μέλη του υπουργικού προέρχονται από την… ΟΝΝΕΔ. Συγκεκριμένα, ο Χρ. Ταραντίλης, ο Γ. Οικονόμου, ο Γ. Στύλιος, η Μαρία Συρεγγέλα, ο Κ. Κατσαφάδος και ο Γ. Κώτσηρας ξεκίνησαν την πολιτική τους διαδρομή από τη Νεολαία του κόμματος. Ο τελευταίος πάντως να ξέρετε είναι «παιδί» του Γ.  Γεραπετρίτη από την εποχή της Νομικής. Ο Γεραπετρίτης θα έλεγα πως είναι και ο μεγάλος κερδισμένος του ανασχηματισμού. Το γιατί θα σας το πω άλλη φορά, διότι έχει πολύ παρασκήνιο.

Στα δύο 

Για όποιον δεν το αντιλήφθηκε, το Υγείας ουσιαστικά «έσπασε» στα δύο. Ο Κικίλιας αναλαμβάνει και με τη βούλα όλο το πρότζεκτ του εμβολιασμού και ο Κοντοζαμάνης το σκέλος των νοσοκομείων. Την Κυριακή ο Κικίλιας βρέθηκε στο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός τού ανακοίνωσε την απόφασή του και του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για να φέρει εις πέρας αυτή την «εθνική αποστολή». Με την ευχή όλων βεβαίως. 

Απάντηση ΠτΔ 

Θέμα, που όπως φαίνεται είναι μη θέμα, δημιουργήθηκε με τη μη ανάκρουση του εθνικού ύμνου στη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς. Με ανακοίνωσή της η Προεδρία ενημερώνει πως αυτό «δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας» και η απόφαση ελήφθη λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή