80 χρόνια πριν… 09-01-1941

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΜΠΡΟΥΚ: Κατά τας νυκτερινάς εκ Καΐρου πληροφορίας, ραγδαία προέλασις των βρεταννικών στρατευμάτων αναπτυχθείσα εις ημικύκλιον δυτικώς του Τομπρούκ επέτυχε να αποκόψη πάσαν επαφήν μετά των προς δυσμάς ιταλικών δυνάμεων και ούτω το Τομπρούκ ουσιαστικώς εκυκλώθη. Η εντός της πόλεως φρουρά δεν δύναται συνεπώς πλέον ούτε να διαφύγη αλλ’ ούτε να λάβη ενισχύσεις. […] Εν τω μεταξύ, η μεταφορά πολεμοφοδίων εις τας προκεχωρημένας μονάδας εξακολουθεί κανονικώς παρά την έκτασιν των γραμμών συγκοινωνιών, ήτις αυξάνει διαρκώς. Συνεχές κύμα μεταφορικών αυτοκινήτων με ύδωρ, τροφάς και παντός είδους εφόδια παρελαύνει θορυβωδώς διά μέσου των οδών της ερήμου, αίτινες εκτείνονται εις μήκος μεγαλύτερον των τριακοσίων χιλιομέτρων εντός της Λιβύης, με αφετηρίαν την Μάρσα Ματρούχ.
 
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: Τηλεγραφήματα εκ Ρώμης αγγέλλουν ότι ο Μουσσολίνι προέβη εις νέαν ευρυτάτην εκκαθάρισιν των ανωτέρων αξιωματούχων του φασιστικού κόμματος.
 
ΔΩΡΕΑ: Αγγέλλεται εκ Λεμεσού της Κύπρου ότι, ανεξαρτήτως των άλλων πολεμικών εράνων, ιδρύθη εν Κύπρω λέσχη αεροπλάνων, αριθμούσα ήδη δεκάδας χιλιάδων μελών, καθ’ όλην την Κύπρον, τας πόλεις και την ύπαιθρον, με σκοπόν να δωρηθούν εις την μητέρα Πατρίδα αεροπλάνα. Ηδη εξησφαλίσθη η αγορά του πρώτου αεροπλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή