Θεωρείο (09/01/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα πρώτα φάουλ

Μέτρησα τουλάχιστον τέσσερις νέους υπουργούς και υφυπουργούς –μπορεί να ήταν και παραπάνω– που ενώ ακόμα δεν ξέρουν καλά καλά πού είναι το γραφείο τους στο υπουργείο, βγήκαν για αναλύσεις στα παράθυρα των εκπομπών. Και το γεγονός πως δεν ξέρουν ακόμη τα θέματα φάνηκε διά γυμνού οφθαλμού, καθώς αναμάσησαν κοινοτοπίες και τετριμμένες ευχές για το μέλλον. Θα μπορούσαν αυτή την εβδομάδα να κρατηθούν και να αφήσουν για τα κανάλια τούς παλιούς, που ξέρουν τα θέματα, μέχρι να έχουν και οι ίδιοι εικόνα για τα καθήκοντά τους. Αλλωστε θα έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για τηλεοπτικές εμφανίσεις. Νομίζω πως ο καταλληλότερος άνθρωπος για τους το εξηγήσει είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης.  

Αρμοδιότητες

Να ξέρετε πως ο Χρήστος Ταραντίλης θα είναι αποκλειστικά εκπρόσωπος επί… 24ώρου βάσεως. Αυτό σημαίνει πως οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που είχε πάνω του ο Στέλιος Πέτσας δεν περνάνε στον διάδοχό του, αλλά στον Θοδωρή Λιβάνιο, που επωμίζεται ακόμη μία ευθύνη.

Κόπηκε μόνος του  

Μου λένε πως βουλευτής είχε ενημερωθεί πως προορίζεται για υφυπουργός. Ο βουλευτής δεν… κρατήθηκε και διέδωσε σε όλο το νησί του και στο υπόλοιπο σύμπλεγμα όπου πολιτεύεται πως μπαίνει στην κυβέρνηση. Παρά την χιλιομετρική απόσταση, η πληροφορία έφτασε στο Μαξίμου και ο βουλευτής έμεινε με τη χαρά. 

Ξέπλυμα

Ο Πάνος Καμμένος κάνει φιλότιμη προσπάθεια να διαγράψει όσα έγιναν την περασμένη δεκαετία. Μέχρι και σε αποκήρυξη του Τραμπ προχώρησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας. Οσοι συνομιλούν μαζί του λένε πως ενδόμυχος πόθος του θα ήταν να ξαναμπεί στο «γαλάζιο» κάδρο, λειαίνοντας τις σχέσεις του με το νεοδημοκρατικό κοινό. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, είναι μάλλον ευσεβής πόθος, καθώς τα «αμαρτήματα» της περασμένης δεκαετίας είναι αμέτρητα.

Δεν επιστρέφει

Κυκλοφόρησε μια φήμη πως ο Τάκης Θεοδωρικάκος μπορεί, μετά την καθαίρεσή του από υπουργός Εσωτερικών, να επιστρέψει εν καιρώ ως «εκλογολόγος» στο Μαξίμου, όταν και εφόσον γίνουν εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη θέση είναι κατειλημμένη πλέον από τον Θ. Λιβάνιο. Και μία λεπτομέρεια που πέρασε στα ψιλά: μετά την γκάφα του τέως υπουργού να μην πει ένα ευχαριστώ στον πρωθυπουργό κατά την αποχώρησή του, την επόμενη ημέρα, παρά το μάζεμα που έκανε, εμφανίστηκε πάλι επιθετικός καλώντας όσους μιλούσαν για προβλήματα στη σχέση του με τον πρωθυπουργό «να σοβαρευτούν». Αυτού του είδους εκφράσεις δεν βοηθούν, καθώς δεν συνάδουν και με την κουλτούρα της παραδοσιακής Ν.Δ., την οποία κατά τα άλλα επικαλείται διαρκώς ο τέως υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή