Αλήθεια, εσύ πόσα κιλά πήρες;

Αλήθεια, εσύ πόσα κιλά πήρες;

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Alix Traeger έγινε γνωστή ως παραγωγός του περίφημου καναλιού Tasty του Buzzfeed. Σήμερα λειτουργεί τη δική της κουζίνα στο YouTube. Είναι ένα ταλαντούχο, πρόσχαρο, ζουμερό, νεαρό κορίτσι, αυτό που θα λέγαμε προσωποποίηση της χαράς της ζωής. Προχθές, Κυριακή, όμως, δεν ανέβασε κάποια συνταγή, αλλά ένα βίντεο με τίτλο «Το ταξίδι μου για αύξηση βάρους», παραφράζοντας τον τίτλο των εκατοντάδων βίντεο και άρθρων που κυκλοφορούν εκεί έξω με μαρτυρίες των αντίστροφων ταξιδιών, αυτών για απώλεια βάρους. Οπως πολλοί εξ ημών, έτσι και η Alix πήρε κιλά στην καραντίνα. Οπως λέει, στη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας το φαγητό ήταν ταυτόχρονα και χόμπι, και παρηγοριά, και περισπασμός. Μαγείρεψε περισσότερο, έφαγε περισσότερο, αδιάψευστος κριτής η ζυγαριά της. Η Traeger, συνηθισμένη στις αυξομειώσεις του βάρους της, δεν το πήρε κατάκαρδα, το μόνο «ταξίδι» που μετράει άλλωστε είναι η υγεία μας και η αποδοχή του εαυτού μας, σωστά; «Είναι πάντως αρκετά δύσκολο να συνεχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου άνευ όρων, όταν βλέπεις τους επαίνους που παίρνεις όταν χάνεις βάρος και τους επαίνους που… χάνεις όταν παίρνεις βάρος», είπε. 

Τι πικρή αλήθεια! Στη θεωρία, υποστηρίζουμε την αποδοχή της εικόνας του σώματός μας, καταγγέλλοντας τη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς που πιέζει συνεχώς τις γυναίκες (κυρίως) να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα πρότυπα (και skinny παντελόνια), αλλά στην πράξη κρατάμε τα κομπλιμέντα μας μόνο για όσους πέσουν νούμερο στα ρούχα. Οχι για όσους νιώθουν καλά με τον εαυτό τους ή μοιάζουν υγιείς, αλλά για όσους απλώς φαίνεται ότι έχασαν λίγα κιλά. «Το πρώτο πράγμα που με ρωτάει κάποιος όταν με βλέπει είναι “πόσα κιλά έχεις πάρει;”» λέει φίλη που βρίσκεται σε κύηση αυτόν τον καιρό. «Και να προσπαθήσεις να μην αγχώνεσαι, είναι δύσκολο γιατί είναι αυτό που ενδιαφέρει τους άλλους».

Επιβιώσαμε μιας πανδημίας και αλλεπάλληλων lockdowns, αλλά οι προτεραιότητες παραμένουν ίδιες. Εκατομμύρια κορίτσια ανά τον κόσμο ανησυχούν όχι μόνο για τον κορωνοϊό, αλλά και για το πώς θα εμφανιστούν στον έξω κόσμο μετά την καραντίνα. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, ο εγκλεισμός έχει προκαλέσει έξαρση των διατροφικών διαταραχών. Ειδικά στους εφήβους, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ρόλο έπαιξε και η αύξηση της έκθεσής τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο έλεγχος του προσώπου και του σώματος από τους άλλους είναι συνεχής και αμείλικτος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή