80 χρoνια πριν… 14-1-1941

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΪΛΕ ΣΕΛΑΣΙΕ: Ο εν Χαρτούμ ανταποκριτής του πρακτορείου Ρώυτερ μεταδίδει συνέντευξιν μετά του αυτοκράτορος της Αβησσυνίας Χαϊλέ Σελασιέ, ο οποίος, στήσας την ερυθράν πολεμικήν του σκηνήν κάπου παρά τα σύνορα της Αιθιοπίας, ετοιμάζεται να εισβάλη εις την κατακτηθείσαν χώραν του. «Δεν απέχει πολύ η ημέρα καθ’ ην θα διέλθω τα σύνορα, ηγούμενος του στρατού των Αιθιόπων πατριωτών, διά να επιτεθώ εναντίον του εχθρού» – εδήλωσεν ο Νεγκούς προς τον Αγγλον ανταποκριτήν. Ο αυτοκράτωρ είπε περαιτέρω ότι είναι πολύ ευχαριστημένος εκ της προόδου της εκγυμνάσεως του στρατού του και ετόνισεν ότι η επανάστασις εν Αβησσυνία κερδίζει διαρκώς έδαφος χάρις εις την ολόψυχον υποστήριξιν της βρεταννικής κυβερνήσεως.
 
ΚΑΒΑΛΛΕΡΟ: Ο στρατηγός Ουμπάλντο Σοντού, ο αρχηγός των εν Αλβανία ιταλικών στρατιωτικών δυνάμεων, εζήτησε διά λόγους υγείας, οι οποίοι θα του επιβάλουν μακράν θεραπείαν και ανάπαυσιν, να απαλλαγή των καθηκόντων του. Η ανακοίνωσις προσθέτει ότι η αρχηγία του στρατού της Αλβανίας ανετέθη εις τον αρχηγόν του επιτελείου στρατηγόν Ούγκο Καμπαλλέρο […].
 
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Το Ρώυτερ μεταδίδει ότι, κατά πληροφορίας αξιοπίστου πηγής εκ Βουκουρεστίου, τα γερμανικά στρατεύ-ματα εξακολουθούν να εισέρχονται εις Ρουμανίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή