80 χρoνια πριν… 15-1-1941

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΜΠΡΟΥΚ: Η εκκαθάρισις της λιβυκής ακτής υπό των προελαυνόντων βρεταννικών στρατευμάτων συνεχίζεται ραγδαίως […] «συμφώνως προς τας παρατηρήσεις των Βρεταννών αεροπόρων, των εκτελούντων καθημερινώς αναγνωριστικάς πτήσεις ύπερθεν της όλης Κυρηναϊκής, οι εν Τομπρούκ Ιταλοί φαίνεται ότι αναμένουν μετ’ εγκαρτερήσεως την μοίραν των».
 
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ: Ο Ελλην πρωτοπυγμάχος της Ευρώπης κ. Αντώνιος Χριστοφορίδης, ηλικίας 23 ετών, εκέρδισε τον τίτλον του παγκοσμίου πρωταθλητού ημιβαρέων, αφαιρέσας αυτόν από τον Μέλιο Μπεττίνα. Λοιπόν, ηξεύρετε τι σημαίνει αυτό; Πρώτον ότι η επιτυχία του Χριστοφορίδη είναι η μεγαλυτέρα επιτυχία Ελληνος αθλητού κατά τα τελευταία έτη, δεύτερον ότι τον τίτλον τον οποίον κατέκτησεν ο Χριστοφορίδης τον διεκδικούν χιλιάδες πρωτοπυγμάχων από όλα τα σημεία του πλανήτου μας και, τρίτον, ότι ο νεαρός Ελλην ανεδείχθη παγκόσμιος πρωταθλητής εις βάρος του Μέλιο Μπεττίνα, ιταλικής καταγωγής, όπερ είναι και το κυριώτερον.
 
ΔΑΝΕΙΑ: Η Τράπεζα της Ελλάδος έκαμε μίαν αρχήν καλήν: Εις τους υπαλλήλους της, οι οποίοι διά δανεισμού έχουν αποκτήσει κατοικίας, εχορήγησε πρόσθετα μικρά δάνεια προκειμένου να κατασκευάσουν καταφύγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή