Θεωρείο (15/01/21)

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαοτική κατάσταση

Με αυτή τη φράση περιγράφουν σώφρονες συριζαϊκές πηγές την κατάσταση που επικρατεί πλέον στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι φράξιες έχουν πάρει κεφάλι έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μοιάζει αδύναμος να διαχειριστεί την κατάσταση. Ενδεικτικό είναι πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. παρουσιάζει κάμψη έως και 5 μονάδες σε σχέση με την περασμένη άνοιξη και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει… απολύτως τίποτα, κάνοντας πολλούς ακόμα και εντός του κόμματος να θεωρούν ότι η πιθανότητα επιστροφής στην εξουσία μοιάζει όλο και πιο απίθανη.

Εντός έδρας

Ο Βύρωνας είναι η χειρότερη επιδημιολογικά περιοχή της Αθήνας μετά το «κλεινόν άστυ». Το ενδιαφέρον βεβαίως είναι πως ο Βύρωνας είναι η «έδρα» του Νίκου Χαρδαλιά, στον οποίο διετέλεσε για 12 χρόνια δήμαρχος, ενώ διαμένει ακόμα στην περιοχή. Φίλος μου σχολίασε με χιούμορ πως μάλλον οι Βυρωνιώτες «δεν ψαρώνουν» από το αυστηρό ύφος του υφυπουργού. Εγώ από την άλλη λέω να συμμορφωθούν, αλλιώς ο Nick Hard θα αναγκαστεί να κάνει σκληρό lockdown… εντός έδρας.

Χάθηκε το μέτρο

Να σας πω και ένα από τα πιο αστεία που αλίευσα στο Διαδίκτυο. Ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Σαλαγκούδης έκανε… κινητοποίηση μέσα από τα προσωπικά του social media για να ψηφίσει ο κόσμος την κόρη του Ανθή που συμμετέχει σε τηλεπαιχνίδι. Mάλιστα, έβαλε και χρώμα, καλώντας τους Βορειοελλαδίτες να ψηφίσουν το «κορίτσι μας». Ω Μακεδόνες! Ξεσηκωθείτε! Ολοι sms!

Κέρδισε την έδρα

Τελεσιδίκησε χθες το θέμα της έδρας του Βασίλη Σπανάκη στον νότιο τομέα της Αθήνας, μετά την ένσταση που είχε καταθέσει ο πρώτος επιλαχών του νομού Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης, ο οποίος υποστήριζε πως η Ν.Δ. θα έπρεπε να είχε μία επιπλέον έδρα στον νομό του, που θα την έπαιρνε από τα νότια της Αθήνας. Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση του Παπαθανάση ενώ ο πολιτευτής καλείται πλέον και σε καταβολή… δικαστικών δαπανών προς τον Σπανάκη.

Εκλέγει γραμματέα

Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε για την ερχόμενη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αποκλειστικό θέμα της συνεδρίασης είναι η εκλογή νέου γραμματέα, θέση για την οποία είναι υποψήφιος ο Γιάννης Μπούγας. Η ομιλία πάντως Μητσοτάκη θα έχει ενδιαφέρον, καθώς κάτι μου λέει πως θα περιλαμβάνει και τα απαραίτητο «μασάζ» προς τους βουλευτές…

Βλέπει Ευρωβουλή

Μου λένε πως η Σοφία Ζαχαράκη θα έβλεπε με καλό μάτι τη μεταπήδησή της στις Βρυξέλλες. Το νέο της πόστο είναι βέβαιο πως βοηθάει σε μια τέτοια προοπτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή