Θεωρείο (16/01/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέκρουσε το αυτογκόλ

Οποιος πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αυξήσει το πρόστιμο από τα 300 ευρώ στα 500, για όσους παραβαίνουν τα μέτρα, πρέπει να κάνει άμεσα την αυτοκριτική του. Να ρωτήσει δηλαδή τον εαυτό του εάν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει 500 ευρώ για έναν μέσο άνθρωπο. Ισως είναι το ενοίκιό του, το φαγητό του, ίσως και το μηνιάτικό του ολόκληρο. Ευτυχώς που ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκε εγκαίρως τη λάθος εισήγηση και το πήρε πίσω. Για ακόμη μία φορά δηλαδή έκανε τον τερματοφύλακα σε έτοιμο αυτογκόλ. Οταν πάντως ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως κρατάει το πρόστιμο στα 300 ευρώ, ακούστηκε ο Βελόπουλος να λέει «δική μου ιδέα ήταν», καθώς αυτός ήταν εκείνος που ζήτησε να μην υπάρξει αύξηση, με τον Μητσοτάκη να απαντά «χαρίζει η ομάδα».

Συνάντηση με Γιάννα

Μένω στον πρωθυπουργό που όπως μαθαίνω θα έχει στις 27 του μήνα τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου. Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι όλων των θεσμικών φορέων που συμμετέχουν στο φόρουμ της επιτροπής, με στόχο να αναλυθούν οι δράσεις ενόψει της συνέχειας. Η συνάντηση βεβαίως έχει και χροιά στήριξης προς την επικεφαλής, καθώς δείχνει πως ο πρωθυπουργός πιστεύει στο εγχείρημα –σε αντίθεση με άλλα κυβερνητικά στελέχη– και θεωρεί πως μπορεί να στεφθεί με επιτυχία.

Εκνευρίστηκε

Ο πάντα μετρημένος και σοβαρός Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης εκνευρίστηκε τα μάλα, όπως μου λένε από το Πεντάγωνο, με το περιστατικό διακωμώδησης της στρατιωτικής αναφοράς σε μονάδα των τεθωρακισμένων. Οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές ακούγονται να τραγουδάνε στα αλβανικά κάτι σαν ραπ και ακολούθως να δίνουν διαταγές στους οπλίτες για προσοχή. Το περιστατικό ερευνά η Διεύθυνση Ασφαλείας και Πληροφοριών του ΓΕΣ, ενώ ο αντιστράτηγος έδωσε διαταγή να επεκταθεί η ΕΔΕ σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή και στον διοικητή του στρατοπέδου.

Αλεπού στο παζάρι

Τα ραντάρ του ελληνικού ΥΠΕΞ πρέπει να είναι ακόμα πιο ανοικτά ενόψει του Μαρτίου. Και το λέω αυτό γιατί εάν φτιάξει κανείς το παζλ της κινητικότητας του Τσαβούσογλου το τελευταίο διάστημα, θα καταλάβει πολλά. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είναι αεικίνητος και τελευταία έχει κάνει επαφές διαδοχικά με Μπορέλ, Μισέλ, Φον ντερ Λάιεν, τον Ιταλό ομόλογό του Ντι Μάιο, ενώ έχει επισκεφθεί και Πορτογαλία – Ισπανία. Εμπειρος διπλωμάτης μού έκανε το εξής σχόλιο: «Η αλεπού δεν πάει ποτέ τυχαία στο παζάρι»… Το ξέρει φαντάζομαι και ο ευφυής Δένδιας.

Quiz

Ποιο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ μεσολάβησε για το ραντεβού του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Μένιου Φουρθιώτη; Μου το είπαν και σκέφτηκα το «σήκω, Ανδρέα, για να δεις τα παιδιά της αλλαγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή