Έτσι, δεν θα δουν κυβέρνηση

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από όλους τους υπουργούς, τα περισσότερα πυρά της Αριστεράς εισπράττουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Νίκη Κεραμέως. Είναι λογικό. Τους αφαιρούν ζωτικά φέουδα εξουσίας. Ο πρώτος τούς κλείνει τα κατειλημμένα κτίρια-γιάφκες. Η δεύτερη τους στερεί την εξουσία να αποβάλλουν από τις αίθουσες πανεπιστημίων νομπελίστες ομιλητές και να τις διαθέτουν για παρουσίαση του βιβλίου του Κουφοντίνα. Τώρα που συνυπογράφουν νομοσχέδιο, είναι λογική η λυσσασμένη αντίδραση.

Τρία είναι τα κύρια σημεία του νομοσχεδίου: η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ, η αστυνομική προστασία τους και ο τερματισμός των «αιώνιων» φοιτητών. Το νομοσχέδιο δόθηκε στη δημοσιότητα στις 13/1. Την επομένη κιόλας, βρέθηκαν στα Προπύλαια οργανωμένοι στρατιωτικά, με ντουντούκες και πανό, φοιτητές ή «φοιτητές» που είχαν προλάβει μαγικά να το διαβάσουν, να το αποτιμήσουν και να γράψουν στα πανό «Η ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν θα περάσει». Είναι να θαυμάζεις την ευαισθησία φοιτητών που ήρθαν να αναστατώσουν το κέντρο της Αθήνας με πορείες για ζητήματα που δεν τους αφορούν!

Την ίδια ημέρα, έπεσε ομοβροντία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής κ. Βαρεμένος εκτίμησε πως με την αστυνόμευση πάνε να φορτώσουν φόβο στους φοιτητές. Που, προφανώς, δεν φοβούνται τους ναρκέμπορους και τους τραμπούκους. Οι τραμπούκοι όμως και η βία είναι συκοφαντίες (!), μας βεβαιώνει ο κ. Φίλης και γι’ αυτό θα καταργήσει τον νόμο «όταν φύγει η Δεξιά». 

Ωστόσο, ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο βιαστικός. Καλεί σε «μαχητική με όρους μαζικού κινήματος» ακύρωση των ταξικών σχεδίων της αντίδρασης. Δηλαδή, «παιδιά, σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους». Εδώ είναι να θαυμάζεις την ακραία ορολογία που χρησιμοποιούν οι κατεξοχήν συντηρητικοί και αντιδραστικοί ηγέτες για να συγκρατούν τους αφελείς οπαδούς που ονειρεύονται πρόοδο. 

Αλλά, ακόμη και αν θέλουν, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι ανίκανοι να λειτουργήσουν διαφορετικά από τον τυχοδιωκτισμό του 2012-2015. Και επειδή οι συνθήκες πλέον άλλαξαν, επιστρέφουν ολοταχώς στο 3%. Χειρότερα· επειδή πλέον στερούνται νεολαίας, η έξοδος στους δρόμους θα στηριχτεί και στους προαναφερθέντες μπαχαλάκηδες των Προπυλαίων! Είναι ανίκανοι να αντικρούσουν πολιτικά την κ. Κεραμέως, προτείνοντας π.χ. έναν δικό τους νόμο για τη φύλαξη των ΑΕΙ. Γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δει κυβέρνηση εάν δεν απαλλαγεί από τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή