Θεωρείο (20/01/21)

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείπνο Μητσοτάκη με Δένδια

Τον Νίκο Δένδια και τη σύζυγό του υποδέχθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο σπίτι τους στον Λυκαβηττό, ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη. Η πρόσκληση σε δείπνο έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να συζητήσουν σε πιο χαλαρό κλίμα, από ό,τι στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα βαριά θέματα εξωτερικής πολιτικής, με πρώτο φυσικά στο μενού, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Βεβαίως, η συνάντηση δείχνει πως παρότι διάφοροι καλοθελητές εντοπίζουν αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις, ο συντονισμός είναι απόλυτος και η συνεννόηση διαρκής. Αλλωστε, οι προσκλήσεις για δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία σε υπουργούς δεν είναι πολύ συχνές. Η βραδιά είχε και τις χαλαρές στιγμές της, έκλεισε όμως νωρίς λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία, που έχουν εντολή να τηρούν άπαντες στην κυβέρνηση.

Μικραίνει η Α΄ Αθήνας

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για πιθανές υποψηφιότητες στην Α΄ Αθηνών, αξίζει μία επισήμανση που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι νυν βουλευτές της πρώτης Περιφέρειας, αλλά κυρίως όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν. Εάν οι επόμενες εκλογές λάβουν χώρα από το 2022 και μετά, είναι πολύ πιθανόν οι βουλευτές Α΄ Αθηνών να είναι λιγότεροι από 14 που είναι σήμερα. Και τούτο καθώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός του 2021 θα πραγματοποιηθεί η απογραφή που γίνεται κάθε 10 χρόνια. Είναι βέβαιο πως ο πληθυσμός της Αθήνας θα έχει μειωθεί, όπως συμβαίνει σταθερά από τη δεκαετία του 1990, οπότε έβγαζε 21 βουλευτές. Ισως αυτή τη φορά να πέσει στους 13 ή ακόμα και στους 12. 

Η TUI και ο Θεοχάρης

Κομβικό ρόλο λέγεται πως έπαιξε το ταξιδιωτικό και τουριστικό πρακτορείο TUI στην παραμονή του Χάρη Θεοχάρη στο υπ. Τουρισμού. Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα τέτοιες παρεμβάσεις συνοδεύονται συνήθως από αρνητικά σχόλια, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και η θετική διάσταση. Για να εκφράζεται καλά ένας τουριστικός κολοσσός για τον αρμόδιο υπουργό, σημαίνει πως υπάρχουν ελπιδοφόρες προοπτικές. Για να δούμε…

Ιστορία

Τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό θα εκπροσωπήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην ορκωμοσία του Μπάιντεν. Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής κλήθηκε από την Προεδρική Επιτροπή για να προσευχηθεί στην ψηφιακή προσευχή, στο πλαίσιο των εορτασμών για την προεδρική ορκωμοσία. Πρόκειται για παράδοση που χρονολογείται από την ορκωμοσία του Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Quiz

Ποιος προβεβλημένος υφυπουργός λέγεται πως θα μεταπηδήσει στην επόμενη φάση της πολιτικής του διαδρομής στις Βρυξέλλες;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή