Θεωρείο (22/01/21)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστικός δείπνος

Φίλος της στήλης μού είπε πως χθες το βράδυ έλαβε χώρα μυστικός δείπνος συμφιλίωσης στην Αρχιεπισκοπή μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Και λέω συμφιλίωσης, καθώς κατά πληροφορίες είχε υπάρξει ψύχρανση στις σχέσεις μετά τα όσα έλαβαν χώρα στην πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών, όταν η κ. Σακελλαροπούλου δεν είχε ασπαστεί τον σταυρό. Οι ίδιες πηγές μού ανέφεραν πως το κλίμα μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα φιλικό και το μενού δεν ήταν νηστίσιμο, καθώς ήταν Πέμπτη. Συνεπώς, ο Προκαθήμενος και η πρώτη κυρία της χώρας και καλά έφαγαν και έλυσαν τις όποιες παρεξηγήσεις…

Διαρροή – φάουλ

Εξαπίνης πιάστηκε το Μαξίμου, καθώς πριν προβεί σε επίσημες δηλώσεις η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, διέρρευσε μέσα από το ΚΥΣΕΑ η αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς. Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως πρόκειται για θεσμικό ατόπημα, καθώς ένα σοβαρό θέμα που αφορά χιλιάδες οικογένειες και μελλοντικούς οπλίτες δεν μπορεί να γνωστοποιείται με διαρροή αλλά μόνο με επίσημη ανακοίνωση. Εκείνος που βιάστηκε να το πει, άλλη φορά καλό είναι να αφήσει στην άκρη τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις.

Καθυστερήσεις

Το Μαξίμου έδωσε αμέσως εντολή στον Ν. Παναγιωτόπουλο να προβεί σε ανακοινώσεις, οι οποίες καθυστέρησαν πολύ. Ο λόγος ήταν πως ο ΥΕΘΑ είχε μακρά συζήτηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, η οποία τις επόμενες μέρες αναμένεται στην Αθήνα.

Εχει παρασκήνιο

Εάν δεν το είδατε, σας λέω πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε επισήμως την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή με συνέντευξή του στο Action24. H στήλη σάς είχε ενημερώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο πως ο πρώην επίτροπος άνοιξε το παλαιό του γραφείο στο Καλλιμάρμαρο «εγκαινιάζοντας» την επιστροφή του. Το παρασκήνιο, πάντως, είναι πως η επιθυμία για come back του Αβραμόπουλου στην «πολιτική του κοιτίδα» δεν είναι άγνωστη στον Μητσοτάκη. Σχετική συζήτηση είχε γίνει και στις εκλογές του 2019 για κάθοδο στην Α΄ Αθήνας. Τότε ο εν αναμονή πρωθυπουργός και ο Αβραμόπουλος είχαν συμφωνήσει πως δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει 9 μήνες χωρίς επίτροπο και η κάθοδος στις εκλογές πήρε απλά αναβολή.

Εψαχνε μεταγραφή

Στέλεχος του ΚΙΝΑΛ πριν από τον ανασχηματισμό είχε κάνει διερευνητικές επαφές για να βολιδοσκοπήσει προθέσεις για την είσοδό του στο κυβερνητικό σχήμα. Από την κυβέρνηση απάντησαν πως εκτιμούν τη δουλειά του, αλλά το άνοιγμα στο παλαιό ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει προσώρας τον κύκλο του και ως εκ τούτου μπορεί να κάτσει στο… κόμμα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή