Θεωρείο (26/01/21)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το φουλάρι του ’21

Σαράντα πέντε λεπτά κράτησε το τετ α τετ του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Οπως ενημερώθηκε η στήλη, στη συνάντηση ήταν αυστηρά οι δυο τους, χωρίς να παρίσταται κανείς άλλος. Με το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός της δώρισε ένα γαλλικής κατασκευής αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και ένα επετειακό φουλάρι, το οποίο είχε πάνω Εύζωνες, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με αυτό, μάλιστα, το φουλάρι εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η κ. Παρλί για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις

Δεν αναφέρομαι στις διερευνητικές με την Τουρκία, αλλά σε άλλες, που πιστέψτε με μπορεί να έχουν πολλούς κινδύνους και παγίδες. Οπως πληροφορούμαι, έχουν ξεκινήσει από τώρα σε πρώιμο επίπεδο οι συζητήσεις για το Πάσχα μεταξύ κυβέρνησης και Αρχιεπισκοπής. Το πώς δηλαδή μπορεί να εορταστεί φέτος η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Ακόμα και αν η πανδημία έχει πιάσει πάτο, είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να υπάρξει ο συνήθης συνωστισμός στους Επιταφίους και το βράδυ της Ανάστασης. Συνεπώς, χρειάζεται από τώρα μία προεργασία, καθώς όπως φάνηκε στα Θεoφάνια η Ιεραρχία έχει αγριέψει. Για αυτό τον λόγο και έχει ήδη ανοίξει από τώρα ο δίαυλος επικοινωνίας.

Εχουν γράμμα

Σας είπα τις προάλλες για το φιρμάνι του Μαξίμου στους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση των κανονιστικών πράξεων για την εφαρμογή των νόμων. Και αυτό επειδή εκκρεμούν πολλές υπουργικές αποφάσεις σε δευτερογενή νομοθεσία για να εφαρμοστούν τα 145 νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί. Δηλαδή, μπαίνει συγκεκριμένη στοχοθεσία σε αυτό το θέμα. Αυτό που δεν σας είπα είναι ότι τη σχετική επιστολή υπογράφει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που αποδίδει ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα, που δεν είναι άλλο από την υλοποίηση όσων νομοθετεί η κυβέρνηση.

Πικραμμένος και διερευνητικές

Στις διερευνητικές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Παναγιώτης Πικραμμένος, θέλοντας να στηρίξει και τον κ. Παύλο Αποστολίδη, που υπήρξε και υπουργός του. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέστησε υπομονή μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα. Σχολίασε πως «δεν υπάρχουν Ελληνες μη πατριώτες» και ότι «δεν θα πρέπει να τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια της ελληνικής αποστολής». Συνεχίζοντας διερωτήθηκε, «διαφορετικά ποια θα ήταν η άλλη λύση, να επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα ή και το αντίθετο;» και τόνισε πως η χώρα έχει ισχυρές συμμαχίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή