Θεωρείο (27/01/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδοστρωτήρας

Αυτοί οι «θεσμοί» βγάζουν από τα ρούχα τους αριστερούς αλλά και δεξιούς. Μαθαίνω πως χθες σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπουργούς της κυβέρνησης, ζητήθηκαν… εξηγήσεις για τα χρονοδιαγράμματα που δεν τηρήθηκαν εν… μέσω πανδημίας. Η Ιταλίδα, που ήθελε εξηγήσεις από τον Αδωνι γιατί καθυστέρησε για ένα μήνα η δευτερογενής νομοθεσία για την απλοποίηση των δημοσίων συμβάσεων, δεν ήξερε με τι είχε να κάνει. Κάπου εκεί ο Αδωνις εξερράγη και ισοπέδωσε την εκπρόσωπο των θεσμών, καθώς της θύμισε πως η Ελλάδα όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη είχε δεύτερο κύμα πανδημίας και παρ’ όλα αυτά οι διαδικασίες προχώρησαν. Ο Γεωργιάδης κατέληξε ρωτώντας την εκπρόσωπο των θεσμών που ήθελε αυστηρό πλαίσιο, εάν είναι σίγουρη πως δεν θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας. Κάπου εκεί η συζήτηση τελείωσε. Αδωνις – Θεσμοί: 3-0.

Λάθος πληροφορία

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον εμπιστεύεται με τυφλά μάτια τον καθηγητή Βατόπουλο, με αποτέλεσμα να βγάλει ολόκληρη ανακοίνωση με βάση τα λεγόμενα του καθηγητή. Τι είπε; Πως η Επιτροπή των Ειδικών ουδέποτε εισηγήθηκε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να ξιφουλκήσει εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «ευκαιρία καταστολής» και «αντιδημοκρατικές αποφάσεις». Μόνο που αμφότεροι έπεσαν σε γκάφα, καθώς ο κ. Βατόπουλος είχε χάσει κάποιο επεισόδιο από την περασμένη Παρασκευή, όταν η Επιτροπή και εισηγήθηκε και ενέκρινε την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Η αφιέρωση του Μητσοτάκη

Στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Δ. για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας έδωσε το «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρώντας στο τέλος της τοποθέτησής του σε μία «ιστορική αποκατάσταση». Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε το κομμάτι που του αναλογούσε στον παλαιότερο συνεργάτη του, από το 2003, τον Θανάση Νέζη. Ο Μητσοτάκης μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Νέζη, αποκαλώντας τον «πρώτο του συνεργάτη» και ευχαριστώντας τον δημόσια για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, κατά τα οποία «δεν διεκδίκησε ποτέ κάποια επίσημη θέση».

Ολοι ΠΑΣΟΚ!  

Δύο εκ των κορυφαίων επιστημόνων που συμμετείχαν στην ομάδα, η οποία μελέτησε τις ιδιότητες της κολχικίνης ως φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, είναι βέροι πασόκοι. Οχι ιμιτασιόν ΚΙΝΑΛίτες. Μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ το παλιό, το ορθόδοξο. Ο λόγος για τον Δημήτρη Βραχάτη, πρώην γραμματέα της ΠΑΣΠ Ιατρικής και τον καθηγητή Σπύρο Δευτεραίο, μέλος της ΠΑΣΠ από τα φοιτητικά του χρόνια και αργότερα διακεκριμένος καρδιολόγος, διευθυντής του ΕΣΥ, Adjunt Ass. Professor στο Yale και καθηγητής στο ΕΚΠΑ. Αν στα παραπάνω προστεθεί και ο Αλμπερτ Μπουρλά που επίσης υπήρξε μέλος της ΠΑΣΠ, ο τίτλος που βγαίνει είναι ένας: ΠΑΣΟΚ, σώσε μας! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή