80 χρoνια πριν… 30-1-1941

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΑ: Η κατάστασις μετά τον θάνατον του Κυβερνήτου, τακτοποιηθείσα ραγδαίως ωδήγησεν εις την ορκωμοσίαν νέας υπό τον κ. Αλέξ. Κοριζήν κυβερνήσεως εις την οποίαν μετέχουν άπαντα τα μέλη της παλαιάς, διατηρούντα τας ιδίας θέσεις. […] Ηδη από της εσπέρας της Τρίτης, είχεν εκλείψει πάσα ελπίς περί διασώσεως του πλεόντος προς τον θάνατον Κυβερνήτου. Το Υπουργικόν Συμβούλιον συνεκλήθη εκτάκτως την 7.15΄ μ.μ. υπό την προεδρίαν της Α.Μ. του Βασιλέως, ο οποίος, ανακοινών εν βαθυτάτη συγκινήσει τα της επικινδύνου καταστάσεως της υγείας του Πρωθυπουργού, εζήτησεν από τους υπουργούς αφοσίωσιν εις το καθήκον και απαρασάλευτον προσήλωσιν προς τον διεξαγόμενον ιερόν αγώνα.
 
ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Αντί στεφάνου εις τον Νεκρόν του Ιωάννου Μεταξά, η «Καθημερινή» προσέφερεν υπέρ του Αγώνος δραχμάς πεντήκοντα χιλιάδας.
 
ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Το Ρώυτερ μεταδίδει ότι κατόπιν της χθες γενομένης αποκαλύψεως ότι γίνονται μεγάλαι εξαγωγαί διαφόρων ειδών εξ Ην. Πολιτειών εις Ρωσσίαν και ότι δυνατόν τα είδη αυτά, καθ’ ώς και άλλα, προερχόμενα εξ άλλων πηγών, ν’ αποστέλλονται κατόπιν εις μεγάλας ποσότητας εις τον εχθρόν, εγένετο σήμερον συζήτησις εν τη Βουλή επί του ιδίου θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή