Θεωρείο (03/02/21)

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει τα σενάρια

Σε αντίθεση με όσα λέγονται περί ειλημμένης απόφασης του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν μετ’ επιτάσεως πως ο Κ. Καραμανλής έχει λάβει μια τέτοια απόφαση. Οι πληροφορίες περί –δήθεν– αποχώρησης ερμηνεύονται από όσους τις υποστηρίζουν και ως έμμεση… αποδοκιμασία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ξεχνούν όσοι κάνουν τέτοιες ερμηνείες πως ο Καραμανλής ουδέποτε στα χρόνια που ακολούθησαν την πρωθυπουργία του έχει λειτουργήσει υπονομευτικά έναντι του εκάστοτε αρχηγού της παράταξης, αλλά κινείται με παραταξιακή συνείδηση. Με αυτό τον τρόπο θα λειτουργήσει και όταν πάρει αποφάσεις για το πολιτικό του μέλλον.

Ο φίλος του ο Σπήλιος

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Νίκο Δένδια –ίσως τον μεγαλύτερο «βαρώνο» του υπουργικού συμβουλίου– να επισκέπτεται ο ίδιος άλλους υπουργούς και να το κοινοποιεί μάλιστα στα social media. Το έκανε για χατίρι του Σπήλιου Λιβανού, με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία και αμοιβαίο σεβασμό, επισκεπτόμενος το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Εγραψε δε και τον καλό του λόγο δημοσίως, λέγοντας πως ο νέος υπουργός «έχει καινοτόμες ιδέες».

Ελληνόφωνος

Τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα της Ισπανίας Χουάν Γκονθάλεθ Μπάρμπα υποδέχθηκε χθες ο Μ. Βαρβιτσιώτης, με ατζέντα την πανδημία και την πρόταση του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο Ισπανός υποστήριξε την πρόταση Μητσοτάκη, αλλά αυτό που έκανε εντύπωση ήταν άλλο: οι δηλώσεις του ήταν στα ελληνικά, καθώς πριν από 20 χρόνια είχε υπηρετήσει ως ακόλουθος της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα και γνωρίζει άριστα τη γλώσσα.

Βλέπει βουλευτές

Πολλά είναι τα ραντεβού του Κυρ. Μητσοτάκη τελευταία με βουλευτές. Μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας εμφανίζονται σε εβδομαδιαία βάση στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να αποκτά προσωπική εικόνα για όσα έχουν να του μεταφέρουν. Και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δημόσια συγγνώμη

Δεν θυμάμαι άλλη φορά κάποιος να ζητάει με αυτό τον τρόπο συγγνώμη για προηγούμενη αναφορά του. Ο Σταύρος Μπαλάσκας είχε διαστρεβλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση για τους αστυνομικούς, λέγοντας πως ο πρώην υπουργός είχε ισχυριστεί ότι πρέπει να ντρέπονται τα παιδιά και οι σύζυγοι των αστυνομικών. Χθες στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΪ επανόρθωσε, ύστερα από εξώδικο, ζητώντας συγγνώμη, με τον βουλευτή της Β΄ Πειραιά να αποδέχεται τη συγγνώμη και να γράφει στο Facebook πως το θέμα είναι λήξαν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή