Θεωρείο (05/02/21)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιος το τόλμησε

Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Και το έκανε ο Σκέρτσος που δεν έχει θέμα με το «πολιτικό κόστος». Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μιλώντας στο ραδιόφωνο (Παραπολιτικά), ζήτησε και από τα σεβαστά μέλη της επιτροπής, τους λεγόμενους «ειδικούς», τους οποίους όπως είπε τιμά έναν προς έναν, να μιλάνε λιγότερο στα κανάλια. «Πρέπει να σεβαστούμε όλοι την κόπωση της κοινωνίας», ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού στελέχους, το οποίο έπιασε ένα δύσκολο θέμα που σχεδόν κανείς δεν τολμά να θίξει: τον νυχθημερόν βομβαρδισμό αντιφατικών πληροφοριών που έχουν τρελάνει τον κόσμο.  

Επιστρέφει η Σπυράκη;

Η Μαρία Σπυράκη συνδέεται στενά με τη Θεσσαλονίκη. Εκεί μεγάλωσε και σπούδασε και το 2018 ήταν έτοιμη να πολιτευτεί –καθώς είχε ανοίξει πολιτικό γραφείo–, κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς ανανέωσε τη θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεδομένου όμως πως τρίτη θητεία δεν πρόκειται να κάνει, φαίνεται ότι έχει μπει από τώρα στη διαδικασία να σκέφτεται την επόμενη μέρα ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης. Ετσι ερμηνεύω και τη συμμετοχή της σε σημερινή εκδήλωση της Ν.Δ. με τίτλο «Για τη Θεσσαλονίκη όπως τη θέλουμε». Υπάρχει όμως και «πρακτικό» πρόβλημα: οι εθνικές είναι βέβαιο πως θα προηγηθούν των ευρωεκλογών. Συνεπώς, αν έχει στο μυαλό της την επιστροφή της στα πάτρια, θα πρέπει να είναι σίγουρη για την επιλογή της. Και αυτό κάνει ακόμα πιο… ενδιαφέρουσα την εσωκομματική τράπουλα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, καθώς θα την ανακατέψει για τα καλά.  

Εχει δρόμο

Ξεκίνησε χθες στις Βρυξέλλες η διαδικασία για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Η αρχή έγινε με την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της νομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με εισηγήτρια τη Γαλλίδα Μανόν Ομπρί. Η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει, καθώς έχει διάφορά στάδια. Θα ακολουθήσει η σύνταξη της έκθεσης, εν συνεχεία ο Γιάννης Λαγός θα κληθεί σε ακρόαση όπου μπορεί να έχει και μάρτυρες, ενώ στην τελική φάση θα υπάρξει ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας. Σύμφωνα με γνώστες, πρόκειται για μια διαδικασία η οποία μπορεί να πάρει και μήνες…

Χρειάζεται «καμικάζι»

Η μητρότητα της φράσης ανήκει στην Αφροδίτη Παπαθανάση, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ. Στην τελευταία συνεδρίαση, αφού άσκησε κριτική στην ηγεσία ως γνήσια «παπανδρεϊκιά», κατέληξε με μια εποικοδομητική πρόταση, ζητώντας από τη Φώφη Γεννηματά αναδιανομή των ρόλων και τοποθέτηση «καμικάζι» σε όλες τις θέσεις. Ο Κώστας Σκανδαλίδης μάλιστα συμφώνησε, και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να υπάρξει αναδιανομή ρόλων από τη Γεννηματά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή