ΑΠΟΨΕΙΣ

Θεωρείο (12/02/21)

Ενόχληση με Φλώρο

Καθόλου δεν άρεσε στον υπουργό Εξωτερικών η πρωτοβουλία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου να στείλει στα Εμιράτα τη φρεγάτα «Υδρα» του Πολεμικού Ναυτικού για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο των «Διεθνών εκθέσεων αμυντικού υλικού IDEX & NAVDEX 2021» στο Αμπου Ντάμπι. Η πρωτοβουλία πάρθηκε ανταποδοτικά καθώς τον Δεκέμβριο είχε βρεθεί στον Πειραιά η κορβέτα «Baynunah» (των Εμιράτων) για την άσκηση «Μέδουσα» και εκεί υπογράφηκε το πρωτόκολλο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το έτος 2021. Η απόφαση ωστόσο να αποπλεύσει η «Υδρα» για τα Εμιράτα ήταν πρωτοβουλία του αρχηγού και ο Νίκος Δένδιας θεώρησε πως ο Α/ΓΕΕΘΑ μπαίνει στα… χωράφια του, προκαλώντας τον εκνευρισμό του.  

Τρεις υπουργοί

Εντονα συζητείται ακόμη η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά περί υπουργών που «έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή». Ο νους όλων πήγε σε έναν συγκεκριμένο που γίνεται «ο εύκολος στόχος», ενίοτε άδικα. Αλλά δεν είναι ο μόνος στον οποίο αναφερόταν ο πρωθυπουργός. Τρεις υπουργοί και ένας υφυπουργός το κάνουν διαρκώς, είτε δημόσια είτε μουλωχτά.

Σκυτάλη στην κόρη

Εάν δεν είδατε, σας το λέω εγώ, πως σε πρόσφατη δημοσκόπηση που μέτρησε πολιτικούς στο λεκανοπέδιο, μετρήθηκε και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στα δυτικά, που δεν κατάφερε να εκλεγεί το 2019. Φαίνεται πως δεν έχει ξεχαστεί τελείως στην παλιά του εκλογική περιφέρεια, παρά το γεγονός πως μετά τις εκλογές δεν εμφανίζεται πουθενά. Γιατί; Γιατί το πιθανότερο είναι στις επόμενες εκλογές να μην είναι υποψήφιος ο ίδιος, αλλά η κόρη του Εβίνα.

Εκπληξη

Η ίδια δημοσκόπηση είχε μια μεγάλη έκπληξη στα νότια της Αθήνας που ακούει στο όνομα Βασίλης Σπανάκης. Πρώτος βεβαίως είναι ο Ν. Δένδιας, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο ΥΠΕΞ δεσπόζει πολιτικά ενώ έχει αποκτήσει δικό του πολιτικό κεφάλαιο. Η έκπληξη είναι ο πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ που πλασαρίστηκε στην έβδομη θέση, θυμίζοντας τη χελώνα που την κορόιδευε ο λαγός αλλά στο τέλος κέρδισε. Ο Σπανάκης, εάν βγει από τη λίστα και ο Χρυσοχοΐδης που το πιθανότερο είναι να κατέλθει στα δυτικά, ανεβαίνει στην έκτη θέση. Ετσι ο συμπαθής πολιτικός άφησε πίσω του τόσο τον Κυρανάκη όσο και τον νυν υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη.

«Ναι» από Κάρολο

Ο πρώτος υψηλός προσκεκλημένος ενόψει της 25ης Μαρτίου είναι γεγονός, εφόσον βεβαίως το επιτρέψει η πανδημία. Ο πρίγκιπας της Ουαλλίας Κάρολος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Κυρ. Μητσοτάκη απάντησε θετικά στην πρόσκληση για να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, εκφράζοντας την αγάπη του για τη χώρα μας.