Θεωρείο (16/02/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσοχή στον Εβρο

Κάτι πήγε στραβά στον Εβρο. Και θα σας πω τι είναι. Ενώ η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει το υφιστάμενο κέντρο πιστοποίησης και όχι να δημιουργήσει κάποιο νέο για φιλοξενία, αυτή η πρόθεση δεν ανακοινώθηκε σωστά, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Το δεύτερο λάθος είναι η αντιμετώπιση όσων διαμαρτυρήθηκαν. Οχι, δεν είναι όλοι «ακροδεξιά στοιχεία». Προφανώς και υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά ο –συλλήβδην– χαρακτηρισμός της τοπικής κοινωνίας ως ακραίων εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν πέρυσι τέτοια εποχή στον Εβρο, ο «προμαχώνας του ελληνισμού» θέλει μια διαφορετική προσέγγιση.

Το μπαλάκι στη Ν.Δ.

Πριν από περίπου ένα μήνα, σας είχα γράψει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η Ν.Δ. «ξεπλένει» μέσω επικοινωνιακών κινήσεων τις –κατά βάση– «αρνητικές προθέσεις της» έναντι κοινωνικών δικαιωμάτων. Η τότε πληροφορία επιβεβαιώνεται καθώς η αξιωμ. αντιπολίτευση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το θέμα του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και μαζί την κυβέρνηση προ σκληρών διλημμάτων. Η Κουμουνδούρου μάλιστα θέλει να σηκώσει το θέμα ώστε να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νεοδημοκράτες. Αν το καταφέρει, προβλέπω τραγελαφικές καταστάσεις.   

Μαζί πιο δυνατοί  

Κοινή εκδήλωση ετοιμάζει η Βουλή των Ελλήνων και το ΥΠΕΞ για τα 40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο αναπλ. ΥΠΕΞ Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαρ. Σχοινάς. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο κοινός λογότυπος της επετείου που, όπως μαθαίνω, θα λέει πως «μαζί», δηλαδή με την Ευρώπη, είμαστε δυνατότεροι.  

Ο γενναίος

Μια διαφορετική συνάντηση είχε χθες ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου, με τη Νεφέλη και τον Φίλιππο, παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο. Ο πρωθυπουργός off camera συζήτησε με τα παιδιά και τους ρώτησε για τα χόμπι τους. Ο Φίλιππος του είπε πως αγαπά την ιππασία και έχει στον ιππικό όμιλο που πηγαίνει τρία άλογα, εκ των οποίων το ένα το λένε Βrave. Αυτό να διαλέξεις, του είπε ο Μητσοτάκης, γιατί είσαι και εσύ γενναίος.

Εκ του πονηρού

Γιατί δεν λειτούργησε το 112 για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας; Το ερώτημα ετέθη από την αντιπολίτευση και παρουσιάστηκε ως μέγα θέμα, ενώ η απάντηση είναι πολύ απλή: Ποιους παραλήπτες θα είχε το μήνυμα του 112; Ολη την Αττικοβοιωτία; Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Η απόφαση για κλείσιμο της εθνικής οδού, καλώς ή κακώς, ελήφθη στις 5.35 το ξημέρωμα. Δηλαδή τι ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήνυμα αξημέρωτα για να μιλάει μετά για πρόκληση άσκοπου πανικού, λόγω ελλιπούς προετοιμασίας; 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή