Πρώτοι κάναμε… λάθος 

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι είναι η πολιτική; Μεταξύ άλλων είναι να μπορείς να προβλέπεις τι θα γίνει ένα βήμα παρακάτω και να προλαβαίνεις δυσάρεστες καταστάσεις που θα δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα. Αυτή τη βασική αρχή ξέχασε η Φώφη Γεννηματά, η οποία μιλώντας στο Mega είπε το εξής αμίμητο για το κλείσιμο της εθνικής οδού: Η κριτική που έκανε το ΚΙΝΑΛ –είπε η πρόεδρος– αφορά την αρχική εικόνα (της 15ης Φεβρουαρίου) και όχι αυτήν που διαμορφώθηκε την επομένη. Δηλαδή η Φώφη παραδέχθηκε πως δεν αντιλήφθηκε τι θα επακολουθήσει και πήρε μία θέση η οποία την επομένη…  δεν επαληθεύτηκε. Το καλύτερο όμως είναι πως διεκδίκησε και την πρωτοκαθεδρία στο λάθος, καθώς όταν οι δημοσιογράφοι τής είπαν πως και ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική, θύμισε πως το ΚΙΝΑΛ ήρθε… πρώτο. Ιδού ολόκληρη η φράση της που χώρεσε δύο λάθη σε… 25 λέξεις:  «Η κριτική που κάναμε, εμείς πρώτοι, για το κλείσιμο της εθνικής οδού, δεν αφορά προφανώς τη σημερινή εικόνα αλλά τη χθεσινή, που ήταν εντελώς διαφορετική».

Ετοιμότητα

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. που θα λάβει χώρα σήμερα είναι η τέταρτη από τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό δείχνει πολλά. Πρώτον πως ο Μητσοτάκης «κρατά τας υποσχέσεις του», όπως έλεγαν οι παλαιοί πολιτικοί, αφού είχε υποσχεθεί τακτικές συνεδριάσεις της Κ.Ο., κάτι που γίνεται. Δείχνει όμως παράλληλα πως, παρά το γεγονός ότι συναντά πολλούς βουλευτές κατ’ ιδίαν, θέλει να έχει πλήρη εικόνα για το σύνολο της Κ.Ο. Και αυτό μυρίζει ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα.  

Κλαδέματα

Αν η συζήτηση μείνει στο ποιος φταίει, που, ως συνήθως, στο τέλος φταίει πάντα κάποιος άλλος, τότε θα χαθεί μια σημαντική μάχη. Αυτή η μάχη που λέει πως όταν κάτι πάει στραβά, τότε κάποιος –πρέπει να– παίρνει την ευθύνη. Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα, μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και δήμων για τις ευθύνες της διακοπής ηλεκτροδότησης, διαιωνίζει αυτό το πρόβλημα, το οποίο μακροπρόθεσμα θα έχει και πολιτικό κόστος. Συνεπώς ανάληψη ευθύνης πρέπει να υπάρξει. Οπως μου σχολίασε ένας έμπειρος υπουργός, «κλαδέματα δεν γίνονται μόνο στα δέντρα, αλλά και στους ανθρώπους».  

Ενόχληση

Μαθαίνω πως ο περιφερειάρχης Ηπείρου είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένος με το γεγονός πως τα Γιάννενα περνάνε σε σκληρό lockdown. Η άποψή του είναι πως τα κρούσματα είναι τα περισσότερα… εισαγόμενα. Το ερώτημα είναι βεβαίως τι προτείνει ως εναλλακτική.

Υποψιασμένος… εξαρχής

Μου είπαν πως στην πρώτη σύσκεψη που έγινε για την κακοκαιρία στην Πολιτική Προστασία την Τρίτη το πρωί, εκείνος που έκρουσε τα περισσότερα καμπανάκια για το τι έρχεται ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Προφανώς, ως μόνιμος κάτοικος Διονύσου, είχε πάρει κλίμα από νωρίς.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή