Υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα

Υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασχολείσθε με τον βόρβορο και κινδυνεύετε να παραμελήσετε τα μεγάλα εθνικά θέματα. Σας ανακαλώ εις την τάξιν. Μήπως η υπόθεση Λιγνάδη αναδείχθηκε τώρα επειδή κάποιοι θέλουν να τραβήξουν την προσοχή μας από τον αγώνα που δίνει ο Κουφοντίνας; Τρεις μέρες τώρα δεν ακούσαμε τίποτε για την υγεία του. Ευτυχώς υπάρχουν οι άγρυπνοι. Οπως ο Κώστας Γαβράς, για παράδειγμα, που ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού για να φάει επιτέλους. Υποψιάζομαι δάκτυλο Βασιλικού αν και, κρίνοντας από τα ύστερα του Γαβρά, δεν χρειάζεται τον Βασιλικό για να απελευθερώσει τον φιλάνθρωπο εαυτό του. Το απέδειξε με το ελεήμον πνεύμα με το οποίο αντιμετώπισε τον Βαρουφάκη. Η τύχη του Κουφοντίνα πάντως δεν συγκινεί μόνον την Αριστερά και τις παραφυάδες της. Διάβασα ανάρτηση του κ. Αριστείδη Χατζή, ο οποίος έχει διατυπώσει φιλελεύθερες απόψεις για την επανάσταση. Ο ίδιος δηλώνει φιλελεύθερος. Οθεν και οι αποκαλύψεις για τις φιλελεύθερες σχέσεις του Καραϊσκάκη με το σεξ, κατάθεση σοβαρότητος στην αυτοσυνειδησία των Ελλήνων. Μη μας πάρουν και για Χαϊκάληδες. Τώρα, χωρίς να του το ζητήσει κανείς, έκρινε σκόπιμο να παρέμβει για τον Κουφοντίνα. Ζητά κι αυτός να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του για ανθρωπιστικούς λόγους. Ως φιλελεύθερος δηλώνει ότι είναι και με τα θύματα και με τους θύτες – εδώ μπερδεύτηκα γιατί δεν κατάλαβα ποιους εννοεί θύματα και ποιους θύτες. Με βοήθησε να καταλάβω τι είναι οι φιλελεύθεροι: οι καλοί Σαμαρείτες των καιρών μας.
 
Αρνούνται την υποχρεωτική σίτιση του απεργού. Τη θεωρούν μορφή βασανισμού. Αν θέλει να αυτοκτονήσει κανείς δεν δικαιούται να τον εμποδίσει. Πρώτον, αν η αστυνομία δει κάποιον έτοιμο να πέσει απ’ τον έκτο όροφο, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον εμποδίσει. Δεύτερον, ο Κουφοντίνας δεν δήλωσε ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Να αλλάξει φυλακή θέλει. Ως εκ τούτου το κράτος το οποίο έχει την ευθύνη του ισοβίτη οφείλει να του χορηγήσει την απαραίτητη για την επιβίωσή του τροφή. Κι αυτό όχι μόνον επειδή θα δυσκολευθεί να διαχειρισθεί την ενδεχόμενη, και απευκταία, εκδημία του. Επειδή όντως το κράτος πρέπει να τον βοηθήσει να ζήσει.
 
Απειλούν, ή φοβούνται, νέο 2008 σε περίπτωση που πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ομολογούν λοιπόν ότι η Αθήνα δεν κάηκε από την απελπισμένη νεολαία, και τις διάφορες παρλαπίπες που μας έλεγαν. Ξεχνούν επίσης ότι υπουργός της αστυνομίας δεν είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Και βέβαια παραγνωρίζουν ότι το 2021 δεν έχει σχέση με το 2008. Οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα μπορεί να κάνουν θόρυβο, όμως έχουν ήδη εξορισθεί στο περιθώριο μιας κοινωνίας που όλ’ αυτά θέλει να τα αφήσει στο παρελθόν της. Υποχρεωτική σίτιση λοιπόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή