Αλλα μείζονα στα «αζήτητα»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους εξαιρετικά άσχημους καιρούς που βιώνουμε (και) στη χώρα μας, δυστυχώς –όπως καταδεικνύουν οι συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών– ελάχιστα μέλη του κοινοβουλευτικού συστήματος τιμούν τον ρόλο τους. Ή, για να ειπωθεί δικαιότερα και ορθότερα, ελάχιστα είναι τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας που έχουν το θάρρος να μιλήσουν για τα μείζονα, επιδεικνύοντας αξιέπαινη άρνηση έναντι του πειρασμού να μπουν στον μύλο της διασποράς και άλλης χυδαιότητας, κούφιων λόγων εντυπωσιασμού και καταστροφικής προπαγάνδας. Ενα εξ αυτών με το κουράγιο είναι η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου κι ενώ θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να μιλήσει για όσα μονοπωλούν τούτες τις ημέρες και τις νύχτες το ενδιαφέρον του άρρωστου Διαδικτύου, προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη: «Θα σας πω μια κουβέντα για τον καρκίνο και τη λέω υπεύθυνα και σας παρακαλώ και σας προκαλώ να πάτε να την εξετάσετε», είπε απευθυνόμενη στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με την ευκαιρία συζήτησης ερώτησής της για το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». «Υπάρχει», συνέχισε η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, «αύξηση 137% στον καρκίνο των παιδιών κάτω των δεκαπέντε ετών στο Νοσοκομείο Παίδων της Αττικής και είναι καρκίνοι στο κεφάλι στην πλειονότητά τους». Ο κ. Κοντοζαμάνης αιφνιδίασε αρνητικά: «Δεσμεύομαι να επανέλθω και να σας απαντήσω στο νούμερο το οποίο αναφέρετε, 137% αύξηση στον παιδικό καρκίνο», είπε στην πρωτολογία του. Και στη δευτερολογία του; Ούτε λέξη, αν και είχε ελάχιστα λεπτά πριν «δεσμευθεί».

Το στοιχείο είναι συγκλονιστικό: καταγράφεται υπερδιπλασιασμός των περιπτώσεων καρκίνου σε παιδιά έως 15 ετών, σε σύγκριση με την προ έτους κατάσταση. Πληροφορίες από το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» επιβεβαιώνουν την εξέλιξη. Πού οφείλεται; Ποια είναι η αιτία αυτής της δραματικής αύξησης; Η εξ αυτού του λόγου προφανής αύξηση της πίεσης στα Νοσοκομεία Παίδων και στα εκεί χειρουργεία, καθώς και οι ανάγκες σε προσωπικό ή και μηχανήματα αντιμετωπίζονται; Αν όχι, τι πρέπει να γίνει χωρίς απολύτως καμία καθυστέρηση; Γιατί το θέμα δεν είναι στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου; Γιατί δεν γίνεται ειδική κοινοβουλευτική διαδικασία για την αντιμετώπισή του; 

Αντί επιλόγου: Χθες στη Βουλή ετέθη προς συζήτηση και ψήφιση σχέδιο νόμου για την Εθνική Αρχή «Προσβασιμότητας» και τις εθνικές επιτροπές «για τα δικαιώματα του ανθρώπου και βιοηθικής και τεχνοηθικής». Κονταροχτυπήθηκαν για Λιγνάδη και Κουφοντίνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή