Θεωρείο (24/02/21)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κάνει η Μενδώνη;

Σας έχω ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο για τις ασχολίες της Λίνας Μενδώνη τις τελευταίες ημέρες που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Η υπουργός Πολιτισμού τα τελευταία 24ωρα πηγαινοέρχεται στην Εθνική Πινακοθήκη όπου και παρακολουθεί τη διαδικασία για εγκατάσταση των πινάκων στις νέες αίθουσες. Οι πρώτοι θα εγκατασταθούν κατά πληροφορίες την Παρασκευή.

Πονηρές πιέσεις 

Επειδή στην πολιτική άλλα λες και άλλα εννοείς, θα σας πω τι κάνει ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Μενδώνη. Ζητεί την παραίτησή της για να «εγκλωβίσει» τον Μητσοτάκη «να μη κάνει το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ». Στην πραγματικότητα επιθυμεί την παραμονή της. Η ανάγνωση που κάνουν στην Κουμουνδούρου είναι πως η φθορά που έχει η υπουργός θα συμπαρασύρει και την κυβέρνηση, ειδικά στις ηλικίες 17-34, καθώς ο καλλιτεχνικός κόσμος που είναι απέναντι στη Μενδώνη έχει μεγάλη πρόσβαση σε αυτά τα κοινά. 

Οι Ταραντίληδες

Η πολιτική είναι άγριο σπορ. Θυμίζει αρένα με ύαινες. Πολλές φορές έχει ειπωθεί πως υπάρχει ανάγκη για ανθρώπους με μία διαφορετική κουλτούρα και προσέγγιση. Τέτοια περίπτωση είναι ο Ταραντίλης, που όμως ως εκπρόσωπος δεν άργησε να πέσει στον λάκκο με τις ύαινες. Αυτό συνέβη λόγω της αποστροφής του πως ο Λιγνάδης παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους», μία φράση που τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν θεσμικά ακριβής, καθώς δεν είχε ασκηθεί ακόμα δίωξη. Δεν κρίνω όμως τη φράση, αλλά τη μεγάλη εικόνα: ο πολιτικός βίος όλων των κομμάτων έχει ανάγκη από «πολιτικούς» σαν τον Ταραντίλη. Και υπάρχουν Ταραντίληδες σε όλα τα κόμματα και ας είναι λίγοι. Ας μην τους διώξουμε καθώς θα είναι σαν να λέμε και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις «μην πλησιάζετε, η πολιτική είναι μόνο για ύαινες». Κάτι σαν κλειστό κλαμπ.

Τους μετράνε

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τελευταία διεξάγονται αρκετές δημοσκοπήσεις για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ –συγγνώμη ΚΙΝΑΛ– όπου μετρούν δημοφιλίες. Το ενδιαφέρον είναι ποιους μετράνε. Πλην του Ν. Ανδρουλάκη και του Α. Λοβέρδου, μετριέται ακόμα ο Π. Γερουλάνος, ο Χ. Καστανίδης, ο Π. Χρηστίδης και ο Μ. Χριστοδουλάκης. Τα ποσοστά θα σας τα πω την Κυριακή. 

Αρνητική Μέρκελ

Με εμφατικό τρόπο μού λένε πως έθεσε ξανά χθες ο Μητσοτάκης το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην τηλεδιάσκεψη που είχε με ηγέτες της Ε.Ε. και στην οποία συμμετείχαν η Μερκελ, ο Κόστα της Πορτογαλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μ. Ντράγκι. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αλλά και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,  η οποία εκφράστηκε υπέρ του πιστοποιητικού, σε αντίθεση με την έτερη κυρία που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή