Το κομματικό #ΜeΤoo

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πανό με μεγάλα γράμματα έχει σκοπό να γράψει καλά στην τηλεόραση και όχι να εξηγήσει. Συνεπώς, δεν έπρεπε να περιμένουμε πολλά από το μελανόγραφο «Μενδώνη παραιτήσου», που απλώθηκε φαρδιά πλατιά στην οδό Μπουμπουλίνας. Από τις δηλώσεις καταλάβαμε τον λόγο της «απαίτησης»· «δεν ζητάμε, απαιτούμε», είπε ένας από αυτούς.

Δεν θέλουν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού διότι χαρακτήρισε «επικίνδυνο» έναν κατηγορούμενο και, κατά συνέπεια, προδίκασε την απόφαση του ανακριτή. Αυτό ανήκει στον λεγόμενο «αστικό πολιτισμό», που αποτελεί το εποικοδόμημα του καπιταλισμού και, συνεπώς, είναι «δεξιά αντίληψη». Το «αριστερό αίτημα» εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου: «Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθούμε καθημερινά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τα φαινόμενα βίας να μιλούν είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, είτε στον εισαγγελέα, είτε στα social media. Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο ο πρωθυπουργός κωφεύουν. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε “Μενδώνη παραιτήσου”. Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν τη Μενδώνη» (22.2.2021).

Γιατί, λοιπόν, σκέτο «Μενδώνη παραιτήσου» και όχι «Μητσοτάκη – Μενδώνη παραιτηθείτε»; Στο κάτω κάτω της γραφής, η απαίτηση βασίζεται στο ότι η υπουργός Πολιτισμού δεν αξιολόγησε σωστά τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Σάμπως ο πρωθυπουργός αξιολόγησε σωστά αυτήν που δεν αξιολόγησε σωστά τον κ. Λιγνάδη; Μύλος, που γίνεται ακόμη πιο περίπλοκος εάν σκεφθεί κανείς ότι αυτοί οι διαδηλωτές ανατριχιάζουν με τη λέξη «αξιολόγηση», η οποία ως γνωστόν ανήκει στον λεγόμενο «αστικό πολιτισμό», κ.τ.λ. Επομένως, πρέπει να συμπεράνουμε ότι η απουσία του πρωθυπουργού από το αίτημα-απαίτηση οφείλεται σε εικαστικούς λόγους. Το όνομά του είναι μακρύ για να χωρέσει στο πανό, που έπρεπε να παίξει καλά στην τηλεόραση. Αυτά τα κόλπα είναι γνωστά στον «καλλιτεχνικό κόσμο», ο οποίος κατά τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, «ζητάει την παραίτηση».

Βεβαίως, ο «καλλιτεχνικός κόσμος» είναι σαν τον «λαό», την αντιπροσωπεία του οποίου διαχρονικώς έχει η Πρόοδος, ασχέτως των ποσοστών της στις εκλογές. Καμιά διακοσαριά ήταν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, όταν η χώρα έχει εικοσαπλάσιους (μόνο) ηθοποιούς και εκατονταπλάσιους «Art Workers» Θεάματος Ακροάματος. Αλλά τι σημασία έχουν τα νούμερα όταν στη συγκέντρωση συμμετείχαν μια πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι του «Προοδευτικού» (τρομάρα μας!) χώρου; Οσα ξέρει η πρωτοπορία δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, που λέει κι ένα παλιό επαναστατικό ρητό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή