Ενα πλοίο ταξιδεύον

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια τύχη είχαν οι καταγγελίες που έφταναν όλ’ αυτά τα χρόνια στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών; Ελάτε τώρα. Μεταμορφώνονταν σε κουτσομπολιά με το μαγικό ραβδάκι του μυστικού που διαθέτει κάθε χωριό, μικρό ή μεγάλο. «Θα σου πω κάτι αλλά μην το πεις σε κανέναν. Eχω καταγγελία ότι ο τάδε βιάζει ανήλικους». «Καλά, σιγά την είδηση». Και τώρα όλοι αυτοί, πανικόβλητοι, ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Γιατί δεν της είχε μιλήσει κανείς τους, όταν ανακοίνωσε τον διορισμό του Λιγνάδη; Γιατί είναι τίμιοι άνθρωποι. Δεν κουτσομπολεύουν τους συναδέλφους τους, παρά μόνον μεταξύ τους. Το χωριό οφείλει να σώσει την τιμή του. Ομερτά; Σιγά την Ομερτά. Αδιαφορία, μικρότητα και υστεροβουλία. Αν είναι να βρεις θέση στη σκηνή, ας μάθεις να κρατάς το στόμα σου κλειστό. Ευτυχώς ήρθε ο κορωνοϊός, τα θέατρα έκλεισαν, δουλειές δεν υπάρχουν, οπότε κάποιοι βρήκαν το θάρρος να ανοίξουν το στόμα τους. Αργία μήτηρ πάσης κακίας. Και το Σωματείο έσπευσε να συνδράμει με τα στοιχεία που διαθέτει, αλλά τόσα χρόνια τα κρατούσε στα αρχεία του. Τρέχουν και τα πειθαρχικά από πίσω. Και όλοι μαζί ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Γιατί μόνον της Μενδώνη; Επί τη ευκαιρία γιατί να μην παραιτηθεί και ο Μητσοτάκης, που την έκανε υπουργό και η Σακελλαροπούλου, που έγινε πρόεδρος επειδή την πρότεινε ο Μητσοτάκης; Να γίνουν εκλογές να καθαρίσει ο τόπος.

Θα μου πείτε το Σωματείο είναι επαγγελματικό σωματείο πνευματικού τύπου. Για τις εκλογές αρμόδιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ξέρει να μετουσιώνει το κουτσομπολιό σε πολιτική. Αυτός ξεκίνησε την κάθαρση. Αντιπολιτευτική εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφία με τον Μητσοτάκη, τον Λιγνάδη και τη Μενδώνη. Λείπει η πρωταγωνίστρια της παράστασης. Η κ. Κονιόρδου, προκάτοχος της Μενδώνη. Δεν χωρούσε στη σελιδοποίηση ή μήπως είχε πάει προς νερού της; Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, και επειδή η Αριστερά είναι ριζοσπαστική, ελπίζω ο Τσίπρας στη Βουλή να μη χάσει την ευκαιρία. Να πει επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους. Οχι με χάσταγκ που ταυτίζει τη Ν.Δ. με την παιδεραστία. Να εξηγήσει στον λαό ότι η Ν.Δ. είναι δεξιό κόμμα, και ως δεξιό κόμμα είναι διεστραμμένο. Διότι δεν μπορεί να είσαι δεξιός και να μην είσαι διεστραμμένος. Απόδειξη η Κεραμέως η οποία ψηφίζει νόμους που ο Φίλης δεν θέλει να εφαρμοστούν. Ευκαιρία μαζί με τη Μενδώνη να παραιτηθεί και η Κεραμέως και καμιά δεκαριά ακόμη.

Το είπε και ο Χαντζόπουλος χθες. Η κωμωδία ανεβαίνει γιατί η τραγωδία είναι πιο βαριά. Δυστυχώς υπάρχουν και τα ταλαίπωρα θύματα. Αυτά τα ακούνε μόνον οι εισαγγελείς. Σε καλό να μας βγει. Φτάνει να μην καταλήξουμε σαν τον νέο και τη νέα του υπέροχου Μποστ στο πλοίο ανοιχτά των Αζορών.

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή