80 χρόνια πριν… 26-2-1941

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΑΛΛΟΙ: Ο στρατός των Ελευθέρων Γάλλων, ο οποίος δρα εις την Ερυθραίαν, απεβιβάσθη την 13ην τρέχοντος εις τας ακτάς της Ερυθράς Θαλάσσης και προήλασε καταδιώκων τους υποχωρούντας Ιταλούς [φωτ.]. Από δύο μηνών, οι εν λόγω στρατιώται εταξίδευσαν μέσω της Αφρικής. Υπό την ηγεσίαν Γάλλων αξιωματικών και υπαξιωματικών, οι περί ων ο λόγος στρατιώται ανεχώρησαν εκ της Αφρικής του Ισημερινού περί τας αρχάς Δεκεμβρίου και, επιβάντες εις Λαμί φορτηγών αυτοκινήτων, ήρχισαν την πορείαν των μέσω χιλιάδων χιλιομέτρων περιοχής δασώδους ερήμου και ορεινής, διά να συνενωθούν με τας εν Σουδάν αγγλικάς δυνάμεις. Κατόπιν βραχείας αναπαύσεως, οι Γάλλοι στρατιώται μετεφέρθησαν εις Πορτ Σουδάν με τα όπλα και τα εφόδιά των. Ζώνη εξ 65 χιλιομέτρων, παρά τας ακτάς της Ερυθραίας, εις Μέρσα Τακλάι, είχεν εν τω μεταξύ καταληφθή υπό των Αγγλων.
 
585.992.757: Ο αριθμός αυτός παριστάνει το ποσόν που συνεκεντρώθη μέχρις ώρας εκ του εράνου υπέρ της Κοινωνικής Προνοίας. Δηλαδή συνεκεντρώθη ποσόν υπερβαίνον το ήμισυ δισεκατομμύριον. Αλλά το ποσόν αυτό πρέπει να φθάση ταχέως το δισεκατομμύριον. Και να το υπερβή. Εμπρός, λοιπόν: ας συνεχισθή η δευτέρα εξόρμησις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή