Θεωρείο (26/02/21)

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόκκινη γραμμή  

Η στήλη έχει σχολιάσει και άλλες φορές τους λεγόμενους επαγγελματίες «καραμανλικούς» που ευρισκόμενοι εκτός, πετροβολούν συχνά πυκνά την ηγεσία της Ν.Δ.. Συνήθως η κριτική, αν και εμπαθής, παραμένει εντός πολιτικής και ως τέτοια δεν μπορεί παρά να είναι ανεκτή. Με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, είχαμε κάτι τελείως διαφορετικό, καθώς κάποιοι έσπευσαν να υιοθετήσουν τις χυδαιότητες των τρολ, αφήνοντας υπονοούμενα για το Μαξίμου και τα ασυνόδευτα ανήλικα. Και αυτή η χυδαιότητα έγινε αντικείμενο προπαγάνδας από όσους επιχειρούν να πλήξουν όχι μόνο το Μαξίμου, αλλά και τη Ν.Δ.

Στήριξη 

Σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση φαντάζομαι πως απάντησε χθες ο υπ. Υποδομών Κ. Καραμανλής, υπερασπιζόμενος τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τη Λίνα Μενδώνη. «Λάθη προφανώς γίνονται και είναι ανθρώπινο» είπε, προσθέτοντας όμως πως δεν μπορεί να γίνονται «το όχημα εκτόξευσης λάσπης». Και έκλεισε: «Αυτό δεν πρέπει να το ξέρουν μόνο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά και όσοι ενεργούν δήθεν στο όνομα αυτής της παράταξης συμμετέχοντας με τρόπο δόλιο, θα έλεγα, στις προσπάθειες σπίλωσης, τόσο του πρωθυπουργού όσο και της ιστορικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας». Νομίζω το μήνυμα ήταν συστημένο. 

Στο Μαξίμου 

Μία προσωπική αναφορά με πολύ ενδιαφέρον επεφύλασσε η πρωθυπουργική τριτολογία. Ο Μητσοτάκης επαίνεσε δημοσίως την Ελενα Ράπτη για τη δουλειά που κάνει για τα κακοποιημένα παιδιά, με το κομπλιμέντο μάλιστα να είναι πως η βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης δεν κάνει κομματική εργασία. Ιδού και μία σχετική είδηση: Η Ράπτη έχει περάσει τον τελευταίο μήνα τρεις φορές το κατώφλι του Μαξίμου για συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη.   

«Φρένο» Τασούλα 

Η συζήτηση, πάντως, στη Βουλή δεν ξέφυγε από το πλαίσιο, όπως προμηνυόταν σχεδόν από όλους και αυτό οφείλεται εν μέρει στο προοίμιό της, όπως το έθεσε έξυπνα ο πρόεδρος Τασούλας, βάζοντας φρένο σε πιθανό εκτροχιασμό. Ο πρόεδρος ζήτησε «η ανατριχιαστική υπόθεση καταγγελιών να μη δώσει τη θέση της σε μία άλλη ανατριχίλα, μιας φρικτής εκμετάλλευσης στην πρόσφατη ανήκουστη ιστορία κολάσιμης συμπεριφοράς που έχει πάρει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης». Κλείνοντας ζήτησε «να γίνει μια συζήτηση ουσίας που θα αντιμετωπίσει σοβαρά αυτό το βαρύ θέμα», ζητώντας από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να γίνουν σύμμαχοι. Οπερ και εγένετο.  

Το είπε  

Προχθές σας έγραφα πως ο Τσίπρας κατά βάθος θα ήθελε την παραμονή Μενδώνη. Η επιβεβαίωση ήρθε μέσω του πλέον επίσημου τρόπου, αφού ο τέως πρωθυπουργός στο κλείσιμο της ομιλίας του χθες είπε πως –εάν σκεφτόταν μικροπολιτικά, αλλά δεν το κάνει– θα ήθελε την παραμονή της Μενδώνη, καθώς όσο παραμένει τόσο η δυσαρέσκεια θα μεγαλώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή