Θεωρείο (27/02/21)

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Mυστικές» επισκέψεις

Το κατώφλι του Μαξίμου έχει περάσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τα θέματα της ατζέντας για την οποία επισκέπτεται ο υπουργός το νεοκλασικό είναι τόσο οι κρίσεις των αξιωματικών που είναι σε εξέλιξη όσο και το μείζον ζήτημα που αφορά τις φρεγάτες.

Διαφωνία Βορίδη – Κεραμέως

Μία ενδιαφέρουσα διαφωνία, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας, κατεγράφη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εντός της εβδομάδας, μεταξύ Μάκη Βορίδη και Νίκης Κεραμέως. Ο υπ. Εσωτερικών επιχειρηματολόγησε υπέρ της… εθελοντικής τηλεργασίας σε αντίθεση με την υπ. Παιδείας που τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής. Περιττό να πω, πως η Νίκη έχει δίκιο, καθώς η τοποθέτηση Βορίδη δεν έλαβε υπόψη το υγειονομικό σκέλος. Δεν θέλω να πιστέψω πως είχε κάποια άλλη σκοπιμότητα.

Το χιούμορ

Η τοποθέτηση πάντως Βορίδη είχε και τη χιουμοριστική πλευρά της, καθώς όταν πήρε τον λόγο ο Σπήλιος Λιβανός… χαιρέτισε τη μετακίνηση Βορίδη στον φιλελεύθερο χώρο, με τους περισσότερους υπουργούς να γελάνε. Ε, εντάξει λέμε και κάποιο αστείο να περάσει η ώρα. 

Δύο βάρκες

Η τελευταία συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών κατέδειξε για μία ακόμη φορά πως ο Αλέξης Τσίπρας πατάει διαρκώς σε δύο βάρκες. Από τη μία ήταν σαφώς πιο ήπιος και πήρε αποστάσεις από τα τρολ του Διαδικτύου, από την άλλη για μία ακόμα φορά δίστασε να καταδικάσει βουλευτές του κόμματός του που ταυτίστηκαν με αυτές τις θέσεις. Η τακτική του, όπως λένε πολλοί, είναι προϊόν στρατηγικής και όχι απαραίτητα μπερδέματος. 

Πατώνεις; 

Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται σε εσωκομματικές διαδικασίες για ανάδειξη νέων νομαρχιακών επιτροπών. Η εικόνα που λαμβάνω από γνώστες των εσωκομματικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως η λεγόμενη «Ομπρέλα», η τάση που φιλοδοξούσε να γίνει πρωταγωνίστρια πατώνει σε όλες τις διαδικασίες. Ο λόγος μάλλον είναι προφανής: κανείς πλην των ιδίων των μελών, δεν ενδιαφέρεται για τα θέματα που θέτουν ως ατζέντα.

Η στροφή Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται πως πείσθηκε για την αξία του πιστοποιητικού εμβολιασμού που είχε προτείνει ο Ελληνας πρωθυπουργός και μετατοπίστηκε από την αρχικά αρνητική στάση της. Ο λόγος, όπως μου λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις εσωτερικές διεργασίες στο Βερολίνο, είναι πως η αρχική της άρνηση οφειλόταν στην προσπάθειά της να καλύψει τις εσωτερικές αδυναμίες της Γερμανίας στην πορεία του εμβολιασμού, η οποία πάει πολύ χειρότερα από ό,τι αναμενόταν. Κάτι αντίστοιχο λένε πως συμβαίνει και στο Παρίσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή