80 χρoνια πριν… 2-3-1941

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΙΜΕΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ: Την 12.45 της σήμερον υπεγράφη εις το αυτόθι ανάκτορον του Μπελβεντέρε πρωτόκολλον, διά του οποίου η Βουλγαρία προσχωρεί εις το Τριμερές Σύμφωνον. […] παρίστατο ο υπουργός των Εξωτερικού του Ράιχ φον Ρίμπεντροπ, έχων δεξιά του τον Πρωθυπουργόν της Βουλγαρίας δόκτορα Φίλωφ και αριστερά του τον Τσιάνο. […] Αμέσως μετά την υπογραφήν ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός ανέγνωσε γερμανιστί εξ ονόματος της Βουλγαρικής κυβερνήσεως δήλωσιν, εν τη οποία τονίζεται ότι «η Βουλγαρία θα παραμείνη πιστή εις το σύμφωνον φιλίας μετά των γειτόνων της και θα συνεχίση τας φιλικάς και πατροπαραδότους σχέσεις της μετά της Σοβιετικής Ενώσεως».
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: Θα απαγορευθεί του λοιπού η δημοσίευσις εις τας εφημερίδας πληροφοριών σχετικών προς τας αγγλικάς εξαγωγάς, διότι δι’ αυτών παρέχονται χρήσιμαι οδηγίαι εις τους κυβερνήτας των γερμανικών υποβρυχίων.
 
ΣΕΙΣΜΟΣ: Η Λάρισα, το μέγα αυτό αγροτικόν κέντρον της χώρας, εδοκιμάσθη σφοδρώς και σκληρώς σήμερον περί ώραν 5.55΄ π.μ. συνεπεία σφοδρών σεισμικών δονήσεων, αι οποίαι εγένοντο αισθηταί καθ’ άπασαν την Θεσσαλίαν. Αι δονήσεις αι οποίαι ήσαν εκτάκτως ισχυραί και διά πρώτην φοράν σημειούμεναι εις την Θεσσαλίαν εύρον τους κατοίκους κοιμωμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή