Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ημιπιτσιρικάδες που κλείνουν κάθε βράδυ το Σύνταγμα δεν αποτελούν μείζον πρόβλημα. Τη λύση την έδωσε γνωστός φίλου μου, ο οποίος δήλωσε ψυχρά στον ημιπιτσιρικά σαράντα Μαΐων γιο του ότι αν κατέβει στο Σύνταγμα, θα του κόψει το χαρτζιλίκι. Ακόμη και ο κ. Βούτσης θα το ξανασκεφτόταν αν του ερχόταν με την εφορία ο λογαριασμός από τις ζημιές που έχει προξενήσει ο ημιπιτσιρικάς γιος του. Ούτε η κ. Κούρτοβικ αποτελεί πρόβλημα, όταν αποκαλεί υβριστές τους συγγενείς των θυμάτων, επειδή αποκαλούν δολοφόνο τον Κουφοντίνα. Κρατούμενος είναι ο άνθρωπος. Δεν ξέρω αν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης πρόλαβε να φυλακισθεί. Και γι’ αυτό τον αποκαλούν αντεροβγάλτη και όχι κρατούμενο. Για τον κ. Δρίτσα δεν έχω τίποτε να σχολιάσω. Δικαιούται και αυτός να κάνει ένα λάθος μετά τα τόσα σωστά που έχει κάνει κι έχει πει. Εξάλλου, το διόρθωσε και ο ίδιος με μια δήλωση του τύπου: «Καλά ντε, μη βαράτε. Εχω το ακαταλόγιστο». Στην εκστρατεία συντάσσονται και οι επαγγελματίες γραφικοί. Εννοώ τον επαγγελματία του δικαιωματισμού, κάποιον Δημητρά, ο οποίος μετά τους Ρομά και τους μετανάστες ανακάλυψε τον Κουφοντίνα. Κατήγγειλε την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ν.Δ. που έφτιαξε βίντεο με τα θύματα του κρατουμένου απεργού. Δεν έχουν ιδέα από ανθρώπινα δικαιώματα, απεφάνθη. Οπως λέει και ο φίλος Μανόλης Βασιλάκης, αναμένω μηνυτήρια αναφορά για «Κουφοντινοφοβία». 
 
Πρόβλημα, όμως, αποτελούν όσοι υιοθετούν το πνεύμα του συνθήματος επικαλούμενοι αρχές τις οποίες τσαλαπάτησε ο αμετανόητος. Κοινώς, προβάλλοντας ως άλλοθι τον πρότερο έντιμο βίο τους, κλείνουν και το μάτι στην απέναντι πλευρά. Δειλία; Εχουν το θάρρος της γνώμης τους. Οπως ο κ. Φιλελεύθερος, κατά κόσμον Αριστείδης Χατζής, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας, εγκαλώντας τις Αρχές για την επιμονή τους να τηρήσουν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου. Αν δεν ήταν μέλος της Επιτροπής για το 2021 δεν θα μας απασχολούσαν οι απόψεις του. Είναι και μέλος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να ξέρουμε τι σκέφτεται. Πρόβλημα επίσης αποτελούν όσοι, ενώ είναι ταγμένοι για να υπηρετούν το κράτος δικαίου, συμπαρίστανται στον δολοφόνο. Οπως η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ευτυχώς υπάρχουν συνάδελφοί τους που μίλησαν για να σώσουν την τιμή της Δικαιοσύνης. Διαβάζει ο άλλος στο καφενείο Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και νομίζει ότι η πολιτεία έχει παρανομήσει.
  
ΥΓ.: Χθες, από λάθος πληροφόρηση ανέφερα ότι ο Λιβαθινός είχε στήσει παράσταση με γραπτά του Γιωτόπουλου. Η παράσταση δεν ήταν δική του, περιείχε γραπτά του Σάββα Ξηρού και ο Λιβαθινός, ως διευθυντής της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού, αποφάσισε να κατέβει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή